Dator > Felsökning av en bärbar dator dvd

 • Felsökning av en bärbar dator dvd


 • DVD-enheten finns i en bärbar dator kommer att se en betydligt högre belopp normalt "slitage" än DVD-enheten i en stationär dator. Detta beror på hur ofta en bärbar dator bärs runt till nya platser, i motsats till en stationär dator, som kommer att stanna i ett läge för majoriteten av tiden. Om din laptop DVD-enheten har problem med funktion och kommer inte att läsa DVD-skivor ordentligt eller överhuvudtaget, måste du felsöka dessa frågor för att göra reparationen själv eller av en professionell.

  Du behöver:
  mjuk trasa
  . Tryckluft.


  1.
  Spruta ut insidan av din laptop DVD-enhet med en burk dator rengöring tryckluft. För att göra detta, tryck på "Eject"-knappen på sidan av DVD-enheten för att öppna dess skivfacket. Öppna facket hela vägen och sedan rikta munstycket på burk med tryckluft i enheten. Dra tillbaka på avtryckaren och spruta ut insidan av enheten. Detta kommer att få bort och ta bort allt som hindrar känsliga laserlins inrymt i frekvensomriktaren. Med det här objektivet helt ren, kommer den att kunna läsa data på DVD-och CD-skivor en gång till.
  2.
  Granska alla DVD-skivor du försöker spela med din bärbara DVD-enhet. Ska fungera, dessa skivor måste vara rena. Torka försiktigt en ren och torr trasa ner datasidan för att avlägsna oljor och smuts som kan ha fått på skivan. Sedan försöker spela skivan igen. Några problem som förekommer på grund av skivan är smutsig kommer nu vara borta, och skivan kommer att kunna spela ordentligt.
  3.
  Prova skivan på en annan dator. För att bekräfta att problemet faktiskt ljuger med din laptop DVD-enhet och inte med själva skivan, sätta någon skiva du försöker att spela i DVD-enheten på en annan dator. Om skivan spelar böterna på denna andra dator, ligger problemet du har med din laptop DVD-enhet. Om skivan inte att spela fin på den andra datorn, så problemet ligger hos själva skivan och du har inga problem med den bärbara datorn DVD-enheten.
  4.
  Uppdatera drivrutinen på din bärbar DVD-enhet. Leta reda på modellnumret på din bärbara dator DVD-enhet (som kommer att tryckas i tydlig text på kanten av skivfacket) och besöka tillverkarens webbplats. Gå till produktsidan för din exakta modell av bärbar DVD-enhet och klicka på Support och nedladdningar. " Ladda ner någon drivrutinsuppdateringar är tillgängliga för din specifika modell och sedan installera dem. Starta om datorn. Eventuella problem du hade som var ett resultat av en inaktuell eller fel drivrutin kommer nu att fasta och enheten kommer att kunna spela skivor igen.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man frigör RAM-minne på en dator

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ett modem på en dator emachine
 • hur man uppgraderar en hårddisk i en Mac mini
 • hur man kommer åt minnet under en Toshiba laptop tangentbord
 • hur man installerar en ny hårddisk och Windows XP
 • hur man bränner musik & video till en cd
 • hur man gör EyeToy kameran av PS2 arbetet på en dator
 • hur man uppgraderar en AMD-processor
 • Intel Pentium-processor Snabbfakta
 • kan återställa Datorhögtalare
 • 32 bit vs 64-bitars hastighet