Dator > vad är en dockningsstation anteckningsbok?

 • vad är en dockningsstation anteckningsbok?


 • Med anteckningsbok priserna på väg ner, fler och fler konsumenter överväger att använda en bärbar dator som sin huvudsakliga dator. Bärbara datorer har säkert en rad fördelar, bland annat bärbarhet och bekvämlighet, men de har vissa nackdelar också. En av dessa nackdelar är det krångel arbetar med använder ett externt tangentbord, mus och bildskärm. Köpa en dockningsstation för din bärbara dator är en av de bästa sätten att övervinna dessa utmaningar

  Tillbehör

  Det är mycket sällsynt. för en dockningsstation att levereras med den bärbara datorn själv, så det är viktigt att faktor i extra kostnad när du gör dina inköp. Beroende på konfiguration, märke och modell, en dockningsstation för en bärbar dator kan köra flera hundra dollar. Även om detta inte är en stor andel för ett högkostnadsskydd anteckningsboken, några moderna bärbara datorer kostar så lite som $ 300 till $ 400, så en extra $ 150 till $ 200 skulle vara en stor sak.

  Specifika modeller

  Det finns vissa universell design för dockningsstationer, måste du se till att din bärbara dator modell kommer att passa denna typ av dockningsstation. Placeringen av kontakterna som fäster dockningsstationen på den bärbara datorn varierar från märke till märke, och även från modell till modell. Om du är i marknaden för en dockningsstation, måste du få serienumret på din bärbara dator, eller åtminstone fabrikat och modell. Börja din sökning på tillverkarens webbplats och kontrollera sedan den stora rutan butiker och webbplatser som Best Buy och Newegg. com.

  Kontrollera anslutningarna

  De flesta moderna bärbara dockningsstationer använda USB-portar istället för PS /2 anslutningar. Om din bärbara dator använder gammaldags PS /2 anslutningar för mus och tangentbord, måste du se till att din dockningsstationen stödjer dessa enheter.

  ansluta en skrivare

  En av de mest användbara saker om en dockningsstation är att det tillåter dig att ansluta en lokal skrivare och tillgång att skrivaren så snart den bärbara datorn i går dockan. Detta gör det enkelt att skriva ut dokument i farten, utan att behöva konfigurera en trådlös skrivare eller bygga ett trådlöst nätverk. När du väljer en skrivare för dockningsstationen, se till att den använder en USB-kabel. Få moderna bärbara dockningsstationer kommer att ha en parallell port.

  Slå på dockningsstationen

  Efter att dockningsstationen är på plats kan du ansluta tangentbord, mus, skrivare och annan kringutrustning. Efter alla dessa kringutrustning är på plats, placera den bärbara datorn till dockningsstationen och kraft på dockningsstationen själv. Det är viktigt att använda strömbrytaren på kajen, och inte en på den bärbara datorn-allt överskuggande kraften på dockningsstationen kan orsaka skada och göra det kort ut.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man berättar vad AGP-kort finns i en dator

Relaterade artiklar


 • hur man skapar app mappar på din iPhone eller IPAD
 • hur man får min bildskärm att inte härma min laptop
 • hur du installerar minne på en Dell bärbar dator
 • Vad är SATA och IDE?
 • hur du formaterar en 500 GB hårddisk
 • hur man använder en dator om du är förlamad
 • hur du installerar en drivrutin för diskettenheten
 • hur man bränner DVD-filer på ett USB-minne
 • hur du uppgraderar iBook minne
 • felsökning av en bärbar dator som stängs av när batteriet är på