Dator > vad är skillnaden mellan sata ata och IDE hårddiskar?

 • vad är skillnaden mellan sata ata och IDE hårddiskar?


 • De flesta datorer fortfarande förlita sig på den ärevördiga IDE-teknik i hårddisken avdelningen. IDE står för Integrated Drive Electronics och är också känd av begreppet ATA (Advanced Technology Attachment). Termen IDE används ofta för att hänvisa till en viss typ av hårddisk anslutning tekniskt kallas PATA

  IDE /ATA

  ATA sitt ursprung i 1984 en metod för att kombinera den registeransvarige och hårddisk för en direkt anslutning till bussen i den gamla IBM AT (Advanced Technology) dator. Enligt Scott Mueller med Mueller teknisk forskning, termen IDE "härrör från marknadsavdelningen av vissa kör tillverkare för att beskriva den enhet /Controller kombination som används i enheter med ATA-gränssnitt. " Medan alla moderna hårddiskar är IDE (ATA), om inte alla är PATA eller SATA.

  PATA

  PATA (parallell ATA) är en 16-bitars parallellt gränssnitt, vilket innebär att 16 bitar data samtidigt sänds ner en gränssnittskabeln. Detta gränssnitt använder en 40-pins (44-pin på bärbara PATA-enheter) flatkabeln för att ansluta enheten till datorn systemet. PATA-gränssnittet kan hantera upp till två enheter på en enda kabel, med hjälp av byglar för att bestämma position (master /slave) för varje hårddisk.

  SATA

  SATA (Serial ATA) infördes officiellt år 2000 och började antagande i datorsystem med början 2003. Serial ATA (SATA) sänder en enda bit av data ner gränssnittskabeln åt gången. Detta gör att mindre kablar som skall användas och tillåter hög cykling hastigheter eftersom det inte finns någon synkronisering behövs. Det fysiska gränssnittet är helt annorlunda än PATA medan det fortfarande är kompatibel med en programvara i nivå med ATA-standarden. SATA-kablar innehålla sju stift, vilket möjliggör betydligt tunnare kablar som lättare att dirigering i datorn fallet. Varje kabel stöder bara en enda enhet vilket eliminerar behovet av hopparna att konfigurera hårddisken ställning master eller slav

  Likheter

  ATA och IDE båda representerar samma typ av hårddisk -. Sådan som innehåller en styrenhet integrerade på själva enheten. Som sådan både PATA och SATA-hårddiskar är ATA (eller IDE)-enheter.

  PATA och SATA-hårddiskar är programvara som är kompatibel med varandra. Detta innebär att BIOS, operativsystem och verktyg som kan arbeta med ett gränssnitt är faktiskt kan arbeta med den andre på en programvara nivå.

  Skillnader

  PATA-hårddiskar (kallas IDE) använder en parallell metod överföra data ner en 40-stifts kabel. Två PATA hårddiskar stöds per kabel och använda byglar för att bestämma positionen. PATA-enheter drivs av en vanlig 4-pin perifera strömkontakt.

  SATA-hårddiskar använda en seriell metod för dataöverföring, skicka data en bit i taget ner 7-poliga anslutningskabeln. Endast en SATA-enhet stöds per kabel så byglar inte behövs. SATA-enheter drivs av en 15-stifts SATA strömkabel.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Hur du kopierar en inkorg till en zip-enhet i Internet Explorer

Relaterade artiklar


 • lättaste sättet att göra en text kopia av program på en flash-enhet
 • hur man installerar en Maxtor hårddisk
 • hur man uppgraderar minnet i en HP-dator och en Compaq Presario F700
 • hur man bränner en musik-CD med HP DVD-R LightScribe
 • hur man skapar en e-postadress via Exchange 2007
 • instruktioner för att fylla bläck på en LP 2600
 • hur man spelar in en mp3 till en CD-R
 • hur man hittar mitt nätverk nyckel för vinna mobil på en Mac
 • om extern kapsling
 • jämförelse av laser & bläckstråleskrivare