Dator > Intel Pentium-processor Snabbfakta

 • Intel Pentium-processor Snabbfakta


 • Intels Pentium-processor varumärke är bland de mest ikoniska datorprocessorer som någonsin gjorts. Processorerna har drastiskt förändrats över tiden. Det har varit Pentium som var framgångsrika och några som var fel, men Intel har fortsatt att stödja sin Pentium-processorer genom både goda tider och dåliga

  Ursprung

  Den ursprungliga Pentium-processor anlände 1993. Det var en förlängning av Intels 80486 arkitektur, men innehöll många uppgraderingar. Det släpptes i liten konkurrens och gav Intel en lätt att komma ihåg varumärket som kunde associeras med dess processorer.

  Pentium namn

  Intel beslutas på Pentium namnet efter att ha problem trademarking nästa numeriska utvecklingen av Intels efterträdare till den 486 linjen, vilket skulle ha varit 586. Ordet Pente betyder fem på grekiska, vilket kombinerades med det latinska suffixet-ium för att skapa en minnesvärd namn.

  Pentium II III-processor patroner

  Intel förstärkt Pentium märket 1997 med Pentium II, som tävlade mot Advanced Micro Device nya Athlon-processorer. Pentium II är något unikt bland processorer, eftersom den inte passade in i en processor socket. Pentium II-processorer kom i stället på en patron som har införts i ett moderkort slot som liknar det som används av dagens grafikkort. Den första Pentium III processorer kom också på en patron, men senare modeller gjorde det inte.

  Pentium 4 Speed och brott

  Pentium 4, som släpptes 2000, var en stor blunder och så småningom resulterade i en tillfällig paus av Pentium varumärke. Pentium 4-processorer hade högst klockfrekvenser på någon konsument-processorer, en titel som Pentium 4 äger i dag. Men de var ineffektiva och producerade för mycket värme, vilket gör dem tilltalande i jämförelse med AMDs processorer. Detta resulterade i Intel ersätter Pentium 4 med ett nytt märke av processor som kallas Core.

  Första Dual Core

  Pentium 4 Extreme Edition 840 var den första konsumenten dual core-processor som någonsin producerats. Det kom 2005, bara månader innan AMD släppte sin egen dual core. Få av dessa processorer gjordes, men eftersom Intel bytt till Core-arkitekturen och började producera Core Duo-processorer under 2006.

  Modern Pentium

  Pentium-processorer är inte längre en unik arkitektur som de var i det förflutna, men Intel fortfarande använder Pentium varumärke att marknadsföra processorer. Pentium Varumärket marknader nu processorer som är budget alternativ till Intels snabbare Core märkesvaror.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du uppdaterar video & ljudkortsdrivrutiner

Relaterade artiklar


 • hur man blinkar bios utan diskett
 • hur man byter en Dell C400 moderkort batteri
 • användning av datorchip
 • Hur man känner igen när dokumentskanning är nödvändigt
 • hur du installerar minne för en Mac mini
 • hur du överför låtar från en Sony mp3-spelare
 • hur man installerar en Lexmark Z600 skrivare på en Windows XP utan en CD
 • hur du tar bort mobila enheter
 • hur man kan jämföra trådlösa bärbara data kort
 • hur man använder en kabel övervaka y