Dator > hur man byter en panel bakgrundsbelysning inverter

 • hur man byter en panel bakgrundsbelysning inverter


 • Enheter som är utrustade med en LCD-display, såsom bärbara och stationära monitorer och platta TV, förlita sig på en back-ljus arrangemang och en enhet som kallas omriktaren. Bakgrundsbelysningen, oftast kall-katod lysrör (CCFL) är ljuskällan som behövs för att visa bilder på skärmen. Back-ljus problem på LCD-skärm klarar oftast orsakas av en funktionsstörning inverter, och som sådan, som ersätter den del kommer att lösa problemet. Byta omriktaren i bärbara datorer och datorskärmar är ganska enkelt (och liknande), men processen kräver en högre kompetens för TV, och bör helst lämnas till proffs.

  Du behöver:
  Laptop
  . Inverter panelen.
  Skruvmejsel.
  Container.

  Process


  1.
  Stäng av datorn, dra ut nätsladden och ta ut batteriet. Batteriet hålls inne i en kammare under enheten, omfattas av ett plasthölje. Öppna höljet genom att lossa spärren och försiktigt höja batteriet ur sitt läge.
  2.
  Bort skärmen bezel (plastramen gränsar till LCD-panel). Leta reda på och ta bort skruvarna, som kan omfattas av små gummitätningar på vissa modeller. Försiktigt bända loss tätningarna med en vass inslag att exponera skruvarna, skruva loss alla och hålla dem i en liten behållare. Vissa bärbara datorer kan ha ytterligare skruvarna på båda sidor av panelen som du måste ta bort för att ta på ramen av.
  3.
  Sätt ett finger mellan glaset skärmen och plast bezel ( upptill och nedtill centra) och försiktigt manövrera enheten så att bezel lossnar från LCD-panelen. Arbeta fingret runt kanten på ramen. Ångra låsning mekanismer som spärrar för att bända på ramen lös. Använd inte vassa föremål för att förhindra skada på skärmen.
  4.
  Ta bort skruven säkra omriktaren panelen till LCD arrangemanget. I vissa bärbara datorer kan du öppna omriktaren panelen genom att höja den nedre delen av ramen, och inte behöva bända den helt lös från ramen. I andra modellerna är omriktaren endast tillgänglig när ramen är bort. Se om du kan se en liten, platt grönt kort (omriktaren panelen) när du höjer bezel från botten. Om inte, ta av den.
  5.
  Försiktigt höja omriktaren efter att ha lossat skruvarna. Ta loss kablarna i båda ändar av den komponent du ansluter den till den bärbara datorn. Videon är ansluten till vänster om omriktaren panelen och kabeln från back-lysrör ansluter till höger. När du tar loss båda anslutningarna, kommer omriktaren vara helt åtskilda och kan tas bort.
  6.
  Sätt panelen ersättning omriktaren och sätt tillbaka kablarna. Om du inte har en, se till den lilla etiketten på komponenten och skriv ner Tillverkarens delnummer. Du kan använda detta för att beställa en ny inverter panel från tillverkaren eller en tredje part leverantör.
  7.
  Återmontera den bärbara datorn efter installationen av den nya komponenten. Montera alla komponenter precis som det var innan du tar isär och sätta alla skruvar igen.

  Tips och varningar


 • Arbete i en ren och torr plats. LCD-paneler är känsliga produkter och är mottagliga för smitta i luftig, dammiga miljöer.
 • Försök aldrig att installera en allmän inverter panel. Detta kan permanent skada LCD-skärmen.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du ändrar en utgång från VGA till HDMI

Relaterade artiklar


 • Ta bort enhet D efter att ha gjort en återhämtning disk på vista
 • hur man installerar en HP 940c skrivare i Windows 2000
 • hur man installerar minne i en Compaq Armada E500
 • hur man öppnar en Dell laptop för att rengöra fläkten
 • hur du ställer in datumet i en bärbar dator från Toshiba
 • hur man får min bildskärm att inte härma min laptop
 • hur man återställer bios på en Sony Vaio
 • hur man fixar nycklarna på en HP laptop tangentbord
 • hur man använder en bärbar dator och en mobiltelefon för tillgång till Internet
 • hur du installerar minne för en Mac mini