Dator > hjälp med Canon digitalkamera och Windows Vista

 • hjälp med Canon digitalkamera och Windows Vista


 • Canons digitala kameror kommer med programvarubaserade sömlöst med Vista operativsystem. Att använda USB-anslutning, Canon EOS Rebel och andra modeller kommer att ladda upp och katalogisera hela minnet av lagrade bilder på bara en kort stund med bara några musklick. Även om mycket intuitivt för användaren, finns det några knep för att med Canons kameror i samband med Vista på olika plattformar. Huruvida en stationär eller bärbar, processer är de samma. Förstå grunderna, gör dock dra full fördel av din digitalkamera till en mer tillfredsställande upplevelse.

  bilder

  Först och främst är det bra att känna till grunderna för bilder som tagits med Canons digitala kameror och hur de lagras. Canon-kameror har olika resolutioner som mäts i megapixel. Alla bilder är dock lagras i ett 72-punkter per tum (dpi) format. Beroende på kamerans upplösning, kan en digital fotografi på 72 dpi öppen någonstans från 30 till 50 inches bred! Detta är naturligtvis alldeles för stor för de flesta tillämpningar. Vad det gör att dock är förmågan att minska bildens storlek utan att kompromissa med upplösning (bildens klarhet)

  Några matematik behövs för att förstå processen, men kom bara ihåg:. Förminska en bild av halv resulterar i en fördubbling av antalet punkter per tum. När en bild direkt från kameran öppnas och är 48 inches bred, vilket minskar storleken med hälften till 24 inches ökar upplösningen till 144 dpi. Ytterligare en halv till 12 inches kommer att ha ett foto nu vid 288 PDI. En vanlig 6-tums bild (som du skulle få från ett apotek) skulle vara 576 punkter till tum. Detta är en enorm upplösning som nu kan minskas utan att förlora detaljer eller kontrast till bilden.

  Image Manipulation

  När bilden är "öppnas" i Vista, Canon levererar programvara med kameran för att manipulera bilden. Minska storlek och upplösning är ett alternativ tillgängligt med PhotoStitch. En bra regel för bilder är 72 dpi är perfekt för att sätta bilder på webben. 300 dpi arbeta mer än tillräckligt för mata foton för utskrift. Högkvalitativa fotoutskrifter bör vara 300 dpi eller så högt som 600. Om din slutliga bilden är en stor porträtt, använd 600 dpi upplösning. Om du vill ha något för din plånbok, då lägre upplösning kommer att göra jobbet.

  Kontrast och ljusstyrka

  Många gånger vid en första anblick ett foto ser för mörkt eller för ljus på datorskärmen. Beroende på monitorn är din Vista system kör de variationer från vad som finns i kameran till det du ser kan vara drastisk. Ingen panik, dock, och ta bilden är förstört. Du kan ändra ljusstyrka och kontrast (skillnaden mellan ljusare och mörkare områden i bilden) att göra det mer acceptabelt. Ett bra knep att komma ihåg när förändra ljusnivåer i en digital bild är att inte göra allt på en gång. Ändra nivån lite och spara. Ändra sedan igen och spara. Flera åtgärder som denna kommer att förhindra att "bränna ut" bilden eller "störta" foto till komplett svart.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Hur konvertera bilder till en digital skanner

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera scart till VGA
 • hur man byter CMOS-batteriet i en Dell 4100
 • hur man gör en återhämtning disk för hp
 • hur man installerar en HP 1115 PS skrivare
 • hur man ändrar från tyska till engelska på en HP Photosmart c4385
 • hur man gör en musik-cd från en HP-dator
 • hur du installerar minne i en HP Pavilion ZV 6000
 • hur rensa datorn
 • hur du ansluter surroundljud till en laptop
 • hur man öppnar en Dell laptop för att rengöra fläkten