Dator > intel skillnader i mobila processorer

 • intel skillnader i mobila processorer


 • Du behöver:
  kryssmejsel
  . Skruvmejsel.
  Ersättning LCD-skärmen.
  Ersättning inverter ombord.
   

  Intel är en av de mest framstående skaparna av datorprocessorer i världen. Dess mikrochips makt en mängd datorer och enheter från många olika elektroniktillverkare, däribland de flesta av de stora beslutsfattare konsumenten dator. Intel har erbjudit många marker genom åren avsedda att användas i bärbara datorer. Dessa mobila processorer skiljer sig från varandra på flera viktiga områden.

  Klockfrekvens

  En av de vanligaste sätten att jämföra Intels mobila processorer är att titta på klockan hastighet. Detta är den maximala hastighet som chip behandlar uppgifter. Även om inte det enda måttet för prestanda, är det lätt att mäta och siffror tungt i reklamen för nya marker. Klockfrekvens ursprungligen mätt i kilohertz (kHz), men idag gigahertz (GHz) är vanligare. Till exempel kan Intels nuvarande Core i5 mobila processorn köras på upp till 2,53 GHz.

  Mikroarkitektur

  mikroarkitektur är en annan viktig skillnad mellan mobila processorer. Detta avser den fysiska utformningen av processorn själv och avgör storleken och formen på chipet. Eftersom bärbara datorer har begränsat utrymme, är mikroarkitektur av en mobil processor särskilt viktigt. Mikroarkitektur mäts i nanometer (nm). Intels mobila flis minskade från en 45nm formfaktor på en 32nm version i början av 2010.

  Cashe Storlek

  Var och en av Intels mobila processorer innehåller en cache, som är en lagringsenheter på chipet i sig. Cachen är som att snabbt komma åt viktiga data. Nya generationer av Intel mobila processorer har successivt större cachar, med den nuvarande Core i5 modell med en 3 megabyte (MB) cache medan upp-nivån Core i7 använder sig av en 4 MB version.

  Fylld och trådar

  Intels mobila processorer innehåller ibland fler än en behandling kärna, som gör att datorn kan utföra mer komplicerade uppgifter samtidigt. Processorer med dubbla kärnor är vanliga idag, och några av dessa innehåller flera trådar. Trådar är divisioner inom fysiska kärnor, så att datorn kan fungera som om den har fler kärnor som är faktiskt en del av processorn. Processen att lägga till flera trådar till befintliga kärnor kallas hyper-threading, det är en funktion på vissa nyare och mer avancerade Intel-processorer

  Turbo Mode

  Vissa Intel mobila processorer också innehålla en funktion som kallas. Turbo Mode. Denna funktion gör att processorn kan nå högre klockfrekvenser när inte alla kärnor och trådar används, t. ex. när användaren arbetar med en uppgift som är särskilt processorkrävande. Medan processorer är fortfarande mätt med deras standard maximal klockfrekvens kan en del vara "över överklockad" att köra snabbare. Core i5, med en hastighet på 2,53 GHz, kan köras på 3,06 GHz i turbo-läge.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man använder mobila enheter

Relaterade artiklar


 • hur man förstår Intel Core 2 Duo mobil processor nummer
 • typer av mobila datorutrustning
 • hur man använder Verizon Mobil Hotspot
 • hur man använder en bärbar dator och en mobiltelefon för tillgång till Internet
 • kan du sätta en mobil cpu i en stationär dator?
 • Hur man överför iTunes Music till en mobiltelefon
 • hur man ansluter en dator till Internet via en mobiltelefon
 • hur man hittar mitt nätverk nyckel för vinna mobil på en Mac
 • hur man lämnar in en iPhone app online
 • information om mobil teknik