Dator > användningar av ett PS2 muskontakten

 • användningar av ett PS2 muskontakten


 • Den PS /2 mus-kontakten introducerades med IBM/PS2 datorsystem på 1980-talet. . Kontakten ersättas av andra metoder för att ansluta tangentbord och möss datorer, inklusive äldre nio-pin RS-232-gränssnitt. PS /2 mus kontakten använder ett 6-stifts mini-DIN-kontakt för strömförsörjning till möss, tangentbord och annan hårdvara, och ger ett seriellt gränssnitt för dataöverföring. Även om de flesta modern hårdvara och kringutrustning via USB, är en del hårdvara fortfarande tillgänglig som kan använda PS /2 gränssnitt. Dessa poster kommer att ansluta till gränssnittet normalt reserverad för din PS /2 mus.

  Fingeravtrycksläsare

  Trots att modern fristående fingeravtrycksläsare är oftast USB-enheter, äldre fingeravtrycksläsare finns ibland tillgängliga antingen som ny i fält eller på andrahandsmarknaden. PS /2 fingeravtrycksläsare har oftast en mus genomslag som låter dig ansluta en PS /2 mus i läsaren, så att både läsaren och musen använder samma PS /2 mus-kontakten.

  Touch Screens

  Äldre datorskärmar som erbjöd möjligheter pekskärmen används ofta en PS /2 gränssnitt för att överföra koordinaterna berörde bildskärm till datorn. Pekskärmar fungerar på ett mycket liknande sätt som en mus, med den faktiska skärmen koordinater ersätter musen data rörelse och knacka på skärmen som ersätter musklick. I vissa fall kan en pekskärm som använder PS /2 gränssnitt har en pass-through som också gör att du kan använda en mus med pekskärm. Skulle dock pekskärmen har sannolikt prioriteras i händelse av konflikter mellan mus och skärm ingång. Hur detta fungerar beror på hur hårdvara och mjukvara av pekskärmen utformade är. Äldre pekskärmar använda PS /2 gränssnitt. Fler moderna pekskärmar använda USB.

  Light Pen

  ljuspenna är en annan typ av inmatningsenhet avsedd att fungera med en bildskärm. Ljuspenna Shine a Light på en bildskärm och läsa pennan bildskärm plats. Dessa poster liknar en pekskärm eftersom skärmen var kontaktpunkten matas in i datorn via en PS /2 gränssnitt i äldre modeller. Ljus pennor som är mer moderna använda USB som gränssnitt.

  Streckkodsläsare

  Ett antal streckkodsläsare, inklusive läsare som är i pennan form och liknar ljuspennor använder PS /2 gränssnitt för att överföra data till en dator. Även om många mer moderna streckkodsläsare använda USB, vissa tillverkare fortfarande göra PS /2 läsare gränssnitt streckkod för användning med äldre datorer fortfarande installeras i vissa butiker som kassaapparater och point-of-sale-enheter.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:vad är en dockningsstation anteckningsbok?

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Canon S400 skrivare utan en disk
 • hur man ansluter en förare USB-flash till en USB-port
 • hur du ställer in flera bildskärmar med vista
 • hur man bifoga en separat bildskärm till en bärbar dator
 • hur man använder USB-
 • hur du tar bort en Acer Ferrari 1000 tangentbord
 • hur du hittar minnesmodulen i en Dell 1521 laptop
 • hur man byter den bärbara datorn fläkten på en Acer Aspire 3000
 • hur man uppgraderar en Dell 4550 processor
 • Skillnaden mellan 64-bitars och 32 bitars system