Dator > hur man uppgraderar en AMD-processor

 • hur man uppgraderar en AMD-processor


 • Processorer utföra beräkningarna att din programvara behöver för att fungera. De är i huvudsak hjärnan hos din dator. Därför är processorer en av de mest avgörande faktorerna i datorns prestanda. Att välja en ny AMD-processor är en fin balans mellan din budget och dina behov som användare. Om du letar efter en billig uppgradering som är relativt lätt att utföra, välja en processor som är kompatibel med ditt moderkort

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  Platt skruvmejsel.
  Termiskt fett (om det inte ingår med processor).
  Glasskiva eller kreditkort (om termiskt fett krävs).
  Antistatarmband.


  1.
  Rådfråga din moderkort dokumentation för sin modell, uttag och chipset nummer. Använd dessa för att söka på nätet efter kompatibla AMD-processorer.
  2.
  Köp en processor som är kompatibel med ditt moderkort. Annars behöver du ett moderkort uppgradera. Detta kan också innebära en RAM och grafikkort uppgradera.
  3.
  Stäng av datorn och koppla bort den från strömkällan.
  4.
  Fäst antistatarmband så det är i kontakt med huden och fäst den andra änden till ett jordat metallföremål.
  5.

  Skruva datorns serviceluckan och ta bort den. Processorn kommer att vara på moderkortet under en kylfläns med en fläkt på toppen av det.
  6.
  Loss kabeln kylflänsen från moderkortet. Lossa klämmorna på sidorna av kylfläns. En platt skruvmejsel kan vara nödvändigt att skjuta klipp ner och ta bort dem. Gäller inte press nedåt till kylflänsen.
  7.
  Vissa AMD kylare också använda skruvar. Undersök kylfläns och skruva upp den om det behövs.
  8.
  Kontrollera att kylflänsen är fristående, sedan försiktigt flytta den fram och tillbaka för att bryta den termiska tätningen och lyft kylfläns utanför .
  9.
  Lossa låsarm på sidan av processorsockel genom att trycka ner och dra ut och upp. Lyft locket och ta bort den gamla processorn.
  10.
  Vid hantering den nya processorn, undvika att röra sina kontakter. Justera pilen på processorn med pilen på uttaget och försiktigt lägga den i vägguttaget. Det bör inte kräva tryck.
  11.
  Läs kylflänsen instruktioner för att avgöra om det krävs termisk pasta. Om så är fallet, placera en nagel-sized sandskädda på processorn. Bli inte klistra på ditt moderkort. Tryck försiktigt den platta sidan av en glasskiva eller kreditkort mot pasta att sprida den över processorns yta.
  12.
  Stäng uttaget locket och fäst låsarm.

  13.
  Placera försiktigt kylflänsen rakt ner på processorn. Lägg inte in den på en vinkel. Fäst alla klipp. Om det kräver skruvar, dra åt varje skruv halvvägs, sedan dra åt varje skruv.
  14.
  Anslut kablarna kylfläns till moderkortet.
  15.

  Slå på datorn. Fläkten ska snurra snabbt. Enligt pcstats. com, AMD-processorer brukar köra varm. Om fläkten snurrar långsamt eller inte alls, stänga av datorn omedelbart, eftersom bristande kylning kommer att förstöra processorn.
  16.
  Tillbaka serviceluckan.
  17 .
  Kör ett verktyg hårdvara identifiering (se Resurser för länk). Detta hjälper dig se till att din processor ligger på rätt klockfrekvensen.

  Tips och varningar


 • Om datorn inte känner igen den nya processorn, kan du behöva en BIOS-uppdatering. BIOS tenderar att vara skör och lätt skadad. Konsultera ditt moderkort manual eller på tillverkarens webbplats för rätt BIOS för att utföra uppdateringen.
 • Repa inte ditt moderkort.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Definitionen av trådlös skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man installerar drivrutiner för en HP Deskjet 5150 skrivare
 • Mobile Pentium 4 vs Pentium M
 • vad är det bästa sättet att rengöra en bärbar dator skärm?
 • hur man återställer en HP Pocket PC
 • hur man uppgraderar ett kort VGA-video
 • Inaktivera öppet relä
 • gemensamma LCD resolutioner
 • hur man använder en mus med handen och ledvärk
 • hur man hämtar information från ett xD-kort
 • fördelar och nackdelar med hemdatorer