Dator > hur man installerar en ny hårddisk och Windows XP

 • hur man installerar en ny hårddisk och Windows XP


 • Installera en ny hårddisk och sedan installera Windows XP är inte särskilt svårt och relativt okomplicerad. Det kommer dock att innebära att öppna datorn och arbetar inuti. Om du inte är bekväm med detta, bör du antagligen söka hjälp av en professionell

  Du behöver:.
  Windows XP-skivan med COA
  . En hårddisk med minst 5 GB lagringsutrymme.
  En dator med minst ett fritt enhetsfacket minst ett fritt Molex-eller SATA-nätaggregat och minst en gratis PATA eller SATA-kontakt.

  Installera hårddisken


  1.
  Öppna sidopanelen av datorn. Vanligtvis är det hålls på plats med ett par skruvar som kräver Phillips förare skruv, men ibland kommer det att finnas tumskruvar som kan skruvas ur för hand. Leta reda på andra enheter i din dator. som vanligtvis kommer att vara under din CD eller DVD-ROM-enhet.
  2.
  hitta en tom kortplats för hårddiskar och skjut enheten i. Det ska ligga med hål för skruvarna på vardera sidan av frekvensomriktaren. Placera en skruv i dessa hål för att säkra enheten på plats.
  3.
  Anslut nätadaptern och anslutningskabeln. Om du använder en SATA-enhet (se manualen för din enhet för detaljer), kommer SATA-kontakt vara liten och platt. Den kabel för att ansluta den till datorn ska ha kommit med din dator. Leta efter en plats på moderkortet för att fästa den andra änden av kabeln. Nätaggregatet kontakten kommer att se likadana ut, men kommer att vara lite bredare och lossnar nätaggregatet (den stora lådan med massor av trådar som kommer ut av det och en olycksbådande varning för att öppna den).

  Om du har en PATA-enhet kommer anslutningskabeln vara mycket breda och något tjockare än en SATA-kabel. Sladden är oftast vit och kommer alltid att ha fyra hål för att matcha de fyra stiften på hårddisken.
  4.
  Tillbaka sidostycket av datorn när du är klar ansluter din hårddisk.

  Installera Windows


  1.
  Närbild din dator och slå på den.
  2.
  Placera din Windows XP-skivan i enheten. Du bör se ett meddelande "att starta från hårddisken, trycka på valfri knapp. "
  3.
  Följ instruktionerna på skärmen för att installera Windows XP.
  4.
  Acceptera licensavtalet när de ombads genom att trycka" F8 " .
  5.
  Välj ditt nyinstallerade hårddisk när du blir tillfrågad om att installera Windows XP.

  tips och varningar


 • När du letar efter den nyligen installerade hårddisken, kommer Windows XP att visa enheter baserat på storlek i megabyte. Vad detta betyder är att om du har installerat en 160 GB hårddisk, bör du se något som "163. 840 megabyte" anges.
 • Isolera dig själv från att skapa elektriska chocker genom att röra metalldelar datorlådan innan du försöker installera din nya hårddisk för att undvika skador på enheten på grund av statisk elektricitet.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du tar bort en Acer Ferrari 1000 tangentbord

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in en scanner på en dator eMachines
 • hur man använder en mus med handen och ledvärk
 • hur man raderar en CD med datorn torn
 • hur du gör din dator trådlöst som en mobiltelefon
 • hur du ansluter en dator till en befintlig cox kabel
 • hur du uppdaterar drivrutiner Ethernet-kontroller
 • hur man reparera en bakgrundsbelysningen på en LCD-skärm
 • hur man uppgraderar ett moderkort utan att installera om windows
 • hur till vända på en CD-ROM-enhet i Windows XP Home Edition
 • Hur konvertera en mp3 till cd-format på nero