Dator > jämförelse av hastigheten på AMD & Intel

 • jämförelse av hastigheten på AMD & Intel


 • När debatten Intel kontra AMD rasar på, kan skillnaden mellan deras klockfrekvenser vara en sak som är förvirrande för många användare. Alla processorer ges ett betyg, känd som klockfrekvenser, som utser hur snabbt chip kan behandla data. När man jämför centralenheter (CPU), dock inte en högre klockfrekvens inte nödvändigtvis betyda att processorn kommer att köras fortare

  Förstå CPU hastigheter på

  hastigheten på en CPU-chip brukar mätas i megahertz (MHz), som utser en miljon elektriska cykler på en sekund. Detta är väsentligen ett mått på hur snabbt en processor kan bearbeta data. Detta är inte den enda faktor som bör beaktas, men när man jämför processorer. Ett fenomen som kallas "megahertz myt" kan vara missvisande.

  Skillnad i klockfrekvens

  megahertz myten är en tro på att klockfrekvenser är den enda tillförlitliga mått på hur väl en processor kommer att utföra. Detta är ofta en dålig indikation på ett chip prestanda, som processorer effektivitet i behandlingen av ansökningar är en mer tillförlitlig indikator på hastigheten. Till exempel är en AMD-chip körs vid 3,0 Mhz, i verkligheten, snabbare än en Intel chip som utsetts till 3,0 Mhz. Detta beror på att AMD: s marker att kunna köras med lägre klockfrekvens, samtidigt som det går att matcha prestandan hos en Intel-krets betyg på en högre klockfrekvens.

  AMD betyg

  Som en följd av avvikelsen i klockfrekvenser har AMD beslutat att betygsätta sina marker i antal motsvarande Intel hastigheter. Till exempel kan en AMD-chip som körs vid 3,0 Mhz, i själva verket betecknas som 3,33 Mhz om det matchar utförandet av en 3. 33-MHz Intel chip. Även detta hjälper att eliminera de megahertz myten, kan detta skapa ytterligare förvirring om ett chip verkliga hastighet.

  Cache

  Alla processor chips innehåller vad känner som en cache, som gör att processorn att få tillgång nyligen använts för att medge snabbare bearbetning och högre effektivitet. Således kan en större cache leda till en snabbare processor. Ändå är detta inte alltid sant. En cache på halvfart är inte lika kraftfullt som en kör i full fart. Detta kan också bidra till att avgöra hastigheten på en CPU, liksom hur effektiv den hanterar uppgifter.

  snabbare chip

  I slutändan avgöra vilken tillverkare är chips är snabbare, Intel eller AMD, en omtvistad fråga. Båda företagen erbjuder banbrytande hastigheter och teknologiska genombrott. Bestämma vilket chip att använda kräver överväger flera olika faktorer och avgöra vilka som fungerar bäst för din personliga användning. Ingen enda chip, oavsett hur fort det går, kan krönas det absolut bästa CPU tillgängliga.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man använder programmet på tangentbordet för spel

Relaterade artiklar


 • IBM Thinkpad R50 vs r50e
 • Definitionen av hybrid datorer
 • hur man fixar USB-portar i Windows XP
 • om LCD monitorer
 • Hur vet jag vilken bärbar dator är rätt för mig?
 • Vanliga frågor om PC minne
 • hur man fixar en dator med en extremt låg responstid
 • jämförelse av hastigheten på AMD & Intel
 • hur man installerar ett trådlöst kort i en dator
 • tutorial för 10-nyckel skriva