Dator > Hur konvertera diabilder eller negativ och bilder till digitala bilder

 • Hur konvertera diabilder eller negativ och bilder till digitala bilder


 • Den snabba framsteg inom digital fotografering har gett upphov till en ovanligt snabb övergång från filmbaserade fotografi till en som bygger på digitala kameror med minneskretsar och hårddiskar. För att hjälpa till att mildra denna övergång har en del företag producerat skannrar som inte bara gör faksimiler av dokument, men kan också ut digitala filer från fotografisk film och utskrifter. Skanna din diabilder och negativ är ett bra sätt att behålla det bästa av både analog och digital fotografi världar. Det finns några olika typer av skannrar, såsom flatbädd och bara film, men vi kommer koncentrera sig på flak eftersom det är mer vanlig typ. Tack och lov gör dagens teknik skanna diabilder och negativ för att göra digitala filer relativt enkla

  Du behöver:. .
  Computer
  Scanner programvara med drivrutiner.
  USB-kabeln.
  Flatbäddsskanner med filmhållare mall.


  1.
  Anslut datorn och skannern enligt anvisningarna och /eller bilder som följde med enheten och se till att din scanner programvara med drivrutiner har laddats korrekt och fungerar. Kontrollera anslutningarna mellan scanner och dator, se till att de är ordentligt anslutna som instrueras.
  2.
  Placera diapositiv eller negativ i lämplig film mall som medföljde skannern. Kontrollera att diapositiv eller står inför i rätt läge, oftast med emulsionen nedåt, stäng sedan locket på skannern. Emulsionen sidan är tråkig och inte glänsande. Var mycket noga med att bara hantera film i kanterna så att du inte skadar bilderna.
  3.
  Starta skanningen som föranletts av programvaran. Ange exakt där du vill att digitala bildfiler ska finnas på din dator. Leta efter en flik eller knapp som "Spara till" eller "Spara alternativ", klicka på den och väljer den plats du vill spara dina bilder. Välj rätt inställd för om du kommer att skanna positiva bilder (diabilder) eller negativ från de alternativ som du ser.
  Kontrollera att du har valt en lämplig upplösning för dina digitala bilder under en genomsökning bild /foto inställningen. Till exempel, om du bara skannar att skicka som e-postbilagor eller att använda på Internet, kommer 72 punkter per tum (dpi) vara tillräcklig. Om du skannar att skriva ut foton för inramning eller album, använda en högre upplösning som 300 dpi.
  4.
  Klicka på "Scan" knappen för att börja skanningen. Vid första du kommer att se ett utkast till scan då du kan ha möjlighet att växla mellan en negativ eller positiv bild innan du klickar på den slutliga skanningen. När sökningen är klar, och beroende på din enhet, kommer du att bli frågad om du vill skanna fler bilder eller avslutas. Om du vill skanna fler bilder, ersätta diabilder eller negativ med nya och upprepa skanningen. Om du är klar med skanningen bilder, klicka på "Slutför" eller "Nej", som, beroende på programvara, får inleda ett fönster fotoredigering. Om skannern inte har redigeringsprogram, måste du köpa detta separat.
  5.
  När din bild och /eller negativ sparas i en mapp på datorns hårddisk eller en extern hårddisk, de är redo för mer omfattande efterbearbetning. Du får använda bildredigerinsprogram som följde med skannern för att ändra element som skärpa, ljusstyrka, färg eller svartvitt förändringar, beroende på vad som är tillgängligt med viss programvara. Men om du upptäcker att din scanner programvara är begränsad i de saker du vill göra med dina digitala bilder, kan du behöva investera i en tredje parts programvara som är speciellt för bearbetning av digitala bilder.

  Tips och varningar


  Var
 • tålamod när det handlar om teknik. Läs noga igenom instruktionerna som följde med skannern för att säkerställa korrekt anslutning till datorn och att programvaran fungerar som det är tänkt att fungera.
 • När du först ladda scanning programvara, besök tillverkarens hemsida för att kontrollera för alla programuppdateringar som kan vara tillgängliga för just din modell av skannern.
 • Du kanske vill investera i en extern hårddisk som är särskilt avsedda att säkerhetskopiera viktiga filer och /eller dina digitala bilder foto.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man håller en Epson R320 utskrifter med låg bläck påminnelse

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en bärbar dator till en projektor
 • hur man kan återställa en CD när den inte kommer att läsa
 • felsöka en dator högtalare surrande ljud
 • vad är skillnaden mellan en mini-laptop och en bärbar dator?
 • hur man utformar en realtids inbyggda system med UML
 • Hur lägger jag bilder på ett hopp enhet?
 • instruktioner för en Dell OptiPlex cpu fläkt svepning
 • hur man ändrar färg på en Kodak esp3 skrivare
 • hur man installerar en hårddisk på din Compaq Evo n180 laptop
 • Hur konvertera följetong till Ethernet