Dator > Definitionen av hybrid datorer

 • Definitionen av hybrid datorer


 • Hybriddatorer som namnet antyder är en hybrid av analoga och digitala datorer. Den analoga delen av hybrid dator beräknar högre matematiska beräkningar såsom differentialekvationer, medan den digitala delen tar hand om den logiska beräkningar och även kontrollerar hela processen. Därför är signal eller data matas in i en hybrid dator i analogt format, som behandlas av den analoga delen av hybrid och sedan omvandlas till digital form och behandlas ytterligare på tills slutresultatet erhålls.

  Du behöver:
  dator ansluten till 648c
  . .

  historia Hybriddatorer

  Hybriddatorer uppstod långt före de första persondatorerna såg någonsin gjorts. Dessa kan betraktas som direkta ättlingar till den analoga datorer i början av datorns tid. Även då hade det varit insett att en digital dator aldrig skulle kunna överträffa en analog eller vice versa. Därför var en hybrid av dessa två viktiga.

  Analog vs Digital Beräkningar

  Analog datorer kan beräkna komplicerade differentialekvationer betydligt snabbare än digitala datorer kan. Detta beror på att den analoga signalen är lättare att bearbeta eftersom det är men digitala ingångar kräver uppskattning och andra tekniker för att få till en lösning. Men med analoga datorer, konstaterades att noggrannheten i de lösningar som endast var begränsad till några få decimaler. Det måste finnas en kompromiss i många problem som krävde det yttersta precision och så var tvungna att använda digitala datorer.

  Exempel på Hybrid datorer

  För att bibehålla takten i beräkningar och precisionen i resultaten, den analoga mekanismen var smält med den digitala processorn. Den bredaste av hybridsystem datorer sker i situationer som kräver realtid lösningar. Till exempel EKG övervaka en patient på ett sjukhus. Det tar i en analog signal som är den viktigaste kärnan i patientens och omvandlar den till digitalt format efter bearbetning det. De linjer på skärmen är en digital tillnärmning av analoga puls.

  Program

  En av de mest utbredda användning av hybrid-datorer är automatiserad montering linjer. I radar och ekolod applikationer, är signaler som mottagits i analog form och ofta behöver analyseras ögonblickligen så att nästa signal kan tolkas. Andra enheter som använder Hybriddatorer omfatta de militära och försvar i alla de länder och vissa forskningslaboratorier. Dessa militära enheter är en form av hybrid datorer sedan de bearbetar analoga signaler med digitala logiska kretsar. Värdena från en radar eller ekolod skärmen bara inte behöver vara i realtid utan de måste också vara korrekt i tider av krig. Noggrannhet avgör precisionen i robotangrepp

  Fakta

  Hybriddatorer är en sammansmältning av analoga och digitala datorer som har proffsen för både men saknar nackdelarna. Det är därför än idag skrymmande Hybriddatorer är att föredra på många ställen över den mindre digitala varianter.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man kopierar DVD-filmer till pc

Relaterade artiklar


 • En nybörjares introduktion till datorer
 • tips om att köpa en pc
 • Hur konvertera en bärbar dator till en pekskärm
 • hur du ställer in en SATA RAID-enhet på en intel moderkort
 • hur man rengör en platt skärm dator
 • hur man skapar en partition på en bärbar dator
 • ta bort bläck från dataskärmen
 • hur man ansluter en bärbar dator till en stereo mottagare
 • hur du ställer skanningsupplösningen på en Dell 926 skrivare
 • hur man väljer mellan en bärbar dator och stationär