Dator > Vanliga frågor om PC minne

 • Vanliga frågor om PC minne


 • Du behöver:
  nytt moderkort (styrelse skall ha samma plats typ processor och minne slots som den gamla, och måste ha stöd för typ av processor och minne din nuvarande styrelse redan använder-annars måste du köpa en ny processor och minnen som stöds av den nya styrelsen).
  Skruvmejsel set.

  Enligt webbplatsen Minnen Upgrade är datorminne ofta för att hänvisa till två separata, men relaterade, datorkomponenter. Hårddisk minne är det tillgängliga utrymmet på hårddisken. Exempelvis har en 250GB hårddisk 250 gigabyte minne. RAM, å andra sidan, står för Random Access Memory, som är det minne som krävs för att öppna program som körs på datorn. Datorminne grunderna är egentligen inte så förvirrande.

  Vad exakt är RAM?

  De flesta av dessa programikoner du ser i datorns aktivitetsfält representerar program som använder RAM-minne för att köra. Om datorn inte har tillräckligt med RAM-minne, kommer din dator vara ofta svarar och kör långsamt, och du kan få felmeddelanden varnar er för låg minne nivåer. Lyckligtvis är RAM ett av de enklaste interna datorkomponenter för att uppgradera.

  Vad är virtuellt minne?

  Virtuellt minne är intressant eftersom det är som en hybrid mellan de två minnestyper. Virtuellt minne börjar som hårddiskutrymme, men när datorn börjar ta slut på RAM, omvandlar den del av dina ledigt diskutrymme för virtuellt minne, eller, för att formulera det bättre, "virtuella RAM. " Problemet med virtuellt minne är att det är tänkt att vara ett säkert, något att se till att du inte får slut på RAM. Men i verkligheten är det inte alls lika snabbt som RAM och kommer högst sannolikt att få datorn att avmattningen.

  Ska jag uppgradera mitt minne?

  Om den görs rätt, finns aldrig en dålig tid för en minnesuppgradering. Även om datorn är igång bra, om du har utrymme för mer minne, så kommer du få en ännu snabbare dator om du använder det utrymme datorn fortfarande har tillgängliga. Du bör självklart uppgradera när du ont om hårddiskutrymme och vill inte att radera filer eller program för att göra rum. Kontrollera din hårddiskutrymme genom att gå till "Den här datorn" och titta på C-enheten. Använda en extern hårddisk kommer att vara lättare än att installera en ny, som externa hårddiskar bara ansluta sig till en ledig USB-port.

  Om du märker nedgångar, höra din hårddisk arbeta hårdare än vanligt eller se markören är upptagen signal (ofta ett timglas eller roterande cirkel), bör du uppgradera ditt RAM.

  Hur gör jag veta vilken typ av RAM för att få?

  finns många olika typer RAM tillgängliga, inklusive DDR, DDR2, DDR3, SDRAM. I de flesta fall är en typ inte är förenlig med varandra, så om din dator har DDR2-minne, måste du uppgradera med mer DDR2. Det finns många webbplatser tillgängliga som söker igenom datorn och berätta exakt vilken typ av RAM-minne du behöver och var man kan köpa den (se Resurser).


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Hur konvertera partitionen NTFS

Relaterade artiklar


 • instruktioner för en Dell OptiPlex cpu fläkt svepning
 • hur man gör datorhögtalare starkare
 • hur man fixar USB-portar i Windows XP
 • hur du uppdaterar minnet på en dator
 • hur man använder en Dell ir LCD-fjärrkontroll
 • hur man rengör leder på ett batteri till en Dell Axim X51v
 • information om bärbara spel
 • En nybörjares introduktion till datorer
 • hur man bygger bärbara datorer
 • hur du hittar den usb versionen på min dator?