Dator > Hur vet jag vilken bärbar dator är rätt för mig?

 • Hur vet jag vilken bärbar dator är rätt för mig?


 • Bärbara datorer är praktiskt eftersom du inte längre behöver vara bunden till en plats att arbeta på din dator, men de val är svindlande. Vissa bärbara datorer är kraftfulla maskiner som substitut för en stationär dator. Andra är konstruerade för enkel bärbarhet och erbjuder färre funktioner för att minska vikt och pris. När du handlar för en bärbar dator, mäta varje modell mot dina specifika behov för att begränsa valen till ett som är rätt för dig
  1.
  Ställ en budget för inköp. Bestämma hur mycket du kommer att spendera på en bärbar dator kan begränsa din sökning avsevärt.
  2.
  Bestäm om du vill ha eller behöver en bärbar dator med ett visst operativsystem. Om du har en stark personlig preferens för Windows eller Mac operativsystem, titta på bärbara datorer för att köra det systemet. Om du inte är säker, titta på program-och maskinvara du redan äger, att tillgången på program du vill använda och vid andra datorer och nätverk du kommer att använda med den nya bärbara datorn för att avgöra om operativsystemet är en kritisk faktor för dig.
  3.
  Uppskatta hur mycket reser du tänker göra med din laptop. Detta hjälper dig att välja mellan laptop storlekar. Om du planerar att resa dagligen med din bärbara dator, eller bära den långa sträckor regelbundet, bestämma om du vill bära runt en stor bärbar dator eller föredrar en lättare och mer portabel laptop med en skärmstorlek mellan 10 och 15 inches.

  4.
  Bestäm om du behöver en snabb processor och grafik kapacitet. Du behöver en kraftfull och dyrare processor och grafikkort på en bärbar dator om du ska använda den för intensiv uppgifter som att spel eller videoredigering. Den bärbara datorn behöver inte vara så kraftfulla om du bara använda det för enklare uppgifter som att skriva eller surfa på Internet. Prioritera dina annan hårdvara behov också, som en inbyggd mikrofon och högtalare eller en hårddisk att spela upp filmer eller bränna DVD-skivor.
  5.
  Jämför minnesstorlek (RAM) och hårddisk utrymme på bärbara datorer mot dina specifika behov. Även om du kan uppgradera om den bärbara datorn inte har tillräckligt med RAM för att köra dina program eller hårddiskutrymme för att lagra dina filer, det är en extra kostnad.
  6.
  Bestäm hur viktigt batteritiden är att du innan du använder den för att jämföra bärbara datorer. Om du ska vara borta från en strömkälla ofta behöver du en bärbar dator med längre batteritid. Om du ska bära den bärbara datorn till andra platser, men koppla in det mesta när du använder det, är batteritiden lika viktigt.
  7.
  Eliminera bärbara datorer som don " t uppfylla dina nätverksbehov. Till exempel väljer en bärbar dator med inbyggt trådlöst kort om du behöver ansluta till WiFi-nätverk, antingen hemma eller på resande fot.
  8.
  Testa tangentbord och pekplattor på bärbara datorer att uppfylla alla dina andra specifikationer för att välja det som känns bäst för dig.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man demonterar en pc

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar en hårddisk i Vista
 • gateway systemåterställning förfaranden
 • kan du bara köpa på skärmen för en bärbar dator?
 • hur man använder en webbkamera på en bärbar dator
 • Hur man avgör om Apple IPAD kommer att uppfylla mina behov
 • hur man gör datorhögtalare starkare
 • vad är skillnaden mellan en mini-laptop och en bärbar dator?
 • hur man krusa en katt-5-kabel
 • hur man ändrar skrivskyddet på ett Memory Stick
 • hur man fyller bläck cartidge i en Epson t0603