Dator > om LCD monitorer

 • om LCD monitorer


 • LCD-skärmar är det primära sättet att visa för bärbara och stationära datorer. Deras popularitet beror på en mängd egenskaper som lånar ut LCD-teknik perfekt till datorer arenan. LCD-skärmar finns i olika storlekar, resolutioner och använder mycket lite energi jämfört med andra display teknik. LCD står för

  Teknik

  LCD-skärmar uppnå sina visa bilden av bakgrundsbelysning en kemikalie som kallas "flytande kristaller. . "Kristallen förening är placerad mellan två glasskivor och sedan genomgå en elektrisk ström. Nuvarande gör kristaller linje upp, som tillåter ljus att passera. Ljuset som passerar genom kristaller, i olika mönster, är det som skapar bild som betraktaren ser.

  flera storlekar

  LCD-monitorer är byggda på en mängd olika storlek. Den teknik som går till att skapa en LCD tillåter dem att byggas i storlekar från några inches till över hundra inches . Detta attribut passar perfekt till datorn branschen som konsumenternas behov varierar kraftigt. Laptop Computing, till exempel, inte skulle vara möjligt med alternativa tekniker datorskärm. Laptops kräva sina monitorer att vara tunn och i olika storlekar för att fylla konsumenternas behov. CRT-skärmar --- konkurrerande övervaka tekniken --- är mycket större, tjockare och tyngre än LCD-skärmar och skulle inte kunna fungera som en bärbar dator monitor.

  Resolution

  LCD-skärmar kan stödja alla nivåer av grafikkort resolutioner . Detta gör det möjligt för kompatibilitet med datorer gamla och nya. Men LCD-skärmar fungerar bäst vid vad som kallas deras "upplösning. "Detta är den resolution som skärmen var avsedd för. Exempelvis kan en HD-video card inte visa HD om det inte är ihopkopplad med en skärm som har en upplösning som stödjer HD.

  Energiförbrukning

  En annan funktion väl lämpade för dataindustrin är den låga energiförbrukningen i LCD-skärmen. Exempel: I en studie från CNET. com, "de årliga kostnaderna för en CRT är 63 procent större än 20-tums wide-screen HP 2009m . "Bortsett från de årliga kostnadsbesparingar i samband med LCD-bildskärmar, en lägre energiförbrukning är avgörande för acceptabel batteritid i bärbara datorer.

  Överväganden

  medan LCD-skärmar är den primära bildskärmen för datorer kan de inte utan deras gränser. Långvarig visning av LCD-skärmar kan leda till ansträngda ögon. Därför är det viktigt att ofta ta pauser under en långsiktig sessioner. Vad bra, erbjuder LCD-monitorer inte kontrasten --- kunna visa djupa nivåer av svart --- eller betraktningsvinkel på CRT-bildskärmar.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man uppgraderar en Dell 4600c strömförsörjning

Relaterade artiklar


 • hur du ställer skanningsupplösningen på en Dell 926 skrivare
 • hur man kan ansluta flera datorer till ett kabelmodem
 • information om bärbara spel
 • inbyggda system projekt för skojs skull
 • hur man rengör bläckpatronen för en Hewlett Packard 648c med en bläck test
 • hur man ändrar färg på en Kodak esp3 skrivare
 • En nybörjares introduktion till datorer
 • Hur man avgör om Apple IPAD kommer att uppfylla mina behov
 • Hur kan en konsument köpa en Apple-dator?
 • hur man ansluter en bärbar dator till en projektor