Dator > hur man konfigurerar Cisco 2503

 • hur man konfigurerar Cisco 2503


 • Cisco har länge varit en dominerande aktör på nätverk industrin, och routrar och switchar utgör kärnan i deras produkterbjudanden. Cisco 2503 Router är inget undantag Ciscos engagemang för kvalitet och effektivitet. Förutom de vanliga konsolen och aux-portar, kommer 2503 med en Ethernet-port, en Token Ring-port, två seriella portar och en ISDN-porten. Innan du börjar, se till att få den IP-adressering information du behöver från din nätverksadministratör

  Du behöver:.
  Cisco 2503-router med seriell kabel.
  Dator.
  Terminalemulering programvara.
  Vissa kunskaper om nätverk.

  Konfigurera Cisco 2503 Router


  1.
  Fysiskt ansluta routern till en dator. Anslut den seriella kabeln som följde med routern till routern konsol port och till en seriell port på datorn. Kabelns seriella änden är en 9-stifts D-shell-kontakten, och konsolen hamnen slutet är en RJ-45 uttag. RJ-45 ser ut som ett telefonjack kontakt, men är lite större.
  2.
  Inrätta en terminal session på datorn. Slå på datorn och ställa upp en terminal session med dina datorer terminal mjukvara. Användare HyperTerminal, Putty, eller någon annan terminalemulator. Konfigurera session för 9600 baud, 8 databitar, ingen paritet och 2 stoppbitar. Slå på routern och om du har ställt in terminal session, ser du Cisco uppstartsmeddelandena. När du ser meddelandet som frågar om du vill skriva in konfiguration, tryck ENTER eller ange "Ja". När frågan om du vill se den globala parametrar tryck ENTER eller ange "Ja".
  3.
  Konfigurera globala inställningar. Ange ett värdnamn som du väljer, eller tryck Enter för att acceptera standardvärdet "Router". Nästa ange ett möjligt hemligt lösenord, tryck på Enter, och ange ett möjligt lösenord. Ange den virtuella terminalen lösenordet och tryck på Enter. Var noga med att skriva ner lösenord och lägga informationen på ett säkert ställe. För de frågor som följer, kan du acceptera vanligtvis standard.
  4.
  Konfigurera ISDN-portar (om det behövs). Om du inte vill konfigurera en ISDN-porten, tryck enter när du uppmanas till typ av växel. Annars anger rätt typ av växel för ISDN-utrustning. Acceptera standardinställningarna för varje fråga, såvida du inte behöver konfigurera AppleTalk eller IPX (Novell's Internet Packet Exchange). När du ombeds ange IP-information (adress, subnät bitar), ange den information som nätverksadministratören tilldelade.
  5.
  Konfigurera Ethernet och Token Ring hamnar. När du uppmanas att svara på om gränssnittet (Ethernet-eller Token Ring) är i bruk, svara "Ja" eller tryck på ENTER om du vill konfigurera den. När du ombeds ange IP-adressinformation, använda den information som nätverksadministratören tilldelas för detta gränssnitt. Ta standardvärden för alla frågor, om du vill installera AppleTalk eller IPX.
  6.
  Konfigurera serieportar, om det behövs. Svara "Ja" på frågan frågar om detta gränssnitt är i bruk. Acceptera standardinställningarna, med undantag för IP-adressering information (igen, som du får av nätverksadministratören).
  7.
  Aktivera konfigurationen. Svara "Ja" på "Använd denna konfiguration?" snabb och routern kommer att bygga den nya konfigurationen. Tryck på RETURN när du uppmanas och routern startar om och frågar om du vill ange den första dialogrutan. För att ändra din konfiguration, ange "Ja". Annars ange "nej", och du är redo att använda din nyligen konfigurerade routern.

  Tips och varningar


 • Få adressering information från nätverksadministratören innan

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man återställer Mac Pro minne

Relaterade artiklar


 • hur man rengör en vals LaserJet överföring
 • hur man använder en bärbar dator med en in-hemmabio
 • hur du ställer in en SATA RAID-enhet på en intel moderkort
 • hur du ställer skanningsupplösningen på en Dell 926 skrivare
 • IBM Thinkpad R50 vs r50e
 • hur man återställer Mac Pro minne
 • hur man bränner AVI-videor
 • gateway systemåterställning förfaranden
 • Inaktivera musknappen på en bärbar dator tangentbord
 • hur man ansluter en DVI från en projektor till en HDMI på en bärbar dator