Dator > hur man skapar en trådlös LAN-anslutning

 • hur man skapar en trådlös LAN-anslutning


 • Du kan skapa ett nätverk av trådlösa-aktiverade enheter som bärbara datorer, smarta telefoner, handdatorer och även spelkonsoler och HDTV genom att upprätta ett trådlöst LAN. När nätverket är konfigurerat kommer alla enheter under intervallet för den trådlösa routern ska kunna kommunicera med varandra och få tillgång till Internet via en anslutning till ett modem eller stationär dator. Du kan skapa olika typer av nät, beroende på vilken typ av trådlös router

  Du behöver:.
  Trådlös router
  . Internet-anslutning.
  Modem.
  Laptop.


  1.
  Stäng av alla nätverksutrustning, såsom modem, trådlös router och dator. Koppla ur nätsladden av modemet och routern.
  2.
  Anslut den trådlösa routern till modemet. Om du har en dator som är ansluten till Internet, dra ur nätverkskabeln från baksidan av datorn och anslut den till baksidan av routern, i porten "Internet", "WLAN" eller "WAN". Beroende på tillverkare, kommer trådlösa routrar har någon av dessa etiketter. Om du inte har en dator ansluten till Internet, koppla in ena änden av nätverkskabeln (som oftast levereras med en ny router) till baksidan av modemet, och den andra änden till routerns "Internet", "WLAN" eller "WAN"-porten.
  3.
  Slå på modemet och vänta på den för att ansluta till Internet. Vänta upp till tio minuter och sedan slå på routern. Vänta tills lysdioden ovanför "Internet", "WAN" eller "WLAN" port på routern för att lysa upp, detta visar att modemet och routern har konfigurerat och att routern är emot signaler från modemet.
  4.
  installera routern är drivrutinerna från tillverkaren CD. Sätt i skivan och följ instruktionerna för att konfigurera nätverket och tillämpa nätverksinställningarna.
  5.
  Säkra ditt trådlösa nätverk. Så snart som routern har installerats, börjar trådlöst sända Internet signaler. Begränsa obehörig åtkomst genom att aktivera routerns säkerhetsdetaljer. Skriv in nätverkets SSID och WPA att säkra nätet när du uppmanas av routerns installations-CD. SSID är namnet på det nätverk du har skapat och WPA är en säkerhetsåtgärd för att skydda din integritet och begränsa oönskad åtkomst. Slutligen lösenordsskydda ditt nätverk från routerns mjukvara.
  6.
  Kontrollera att nätverket är korrekt installerat och fungerar med hjälp av ett WiFi-aktiverad bärbar dator för att ansluta till Internet. Klicka på den trådlösa ikonen från aktivitetsfältet (längst ner till höger på skärmen på Windows-system) och se tillgängliga nätverk. Du kan se en lista med namn, oftast privata nät från grannar. Välj det du skapat och klicka på "Anslut". Skriv in lösenord när det efterfrågas.

  Tips och varningar


 • Olika typer av nätverksutrustning, som modem, routrar och trådlösa kort, tenderar att stödja varandra bättre när de är från samma tillverkare. När du köper, försök att få kompatibel utrustning.
 • Säkra ditt trådlösa nätverk så fort det är etablerat. Vem som helst med en trådlös enhet i närheten kan enkelt komma åt nätverket.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:felsökning av en Toshiba DVD-ROM-sd-r6012

Relaterade artiklar


 • hur man återställer en HP Pocket PC
 • hur du tar bort dina cookies historia
 • hur man installerar en hög hastighet controller USB Host
 • hur man uppgraderar ett moderkort utan att installera om windows
 • hur man installerar min dell skrivare tillbaka till min pc
 • Hur hjälper datorer företag?
 • Hur du ser en trådlös dator på en TV
 • lättaste sättet att göra en text kopia av program på en flash-enhet
 • hur du ställer in externa hårddiskar
 • hur man fixar den partition på en extern hårddisk