Dator > bärbar datorskärm typer

 • bärbar datorskärm typer


 • Läsa beskrivningar av laptop-skärmar kan vara förvirrande. För att förstå skillnaden mellan olika typer av bärbara datorns skärm, är det viktigt att först bekanta sig med några terminologi. Resolution består av antalet pixlar i varje dimension som inte kan påvisas. Bildpunkter är den minsta och enda poäng i rasterbilder. Raster bilder är rektangulära rutnät av pixlar. I grund och botten, vad det kokar ner till är att fler pixlar en skärm har, desto bättre upplösning. Nedan finns olika typer av skärmupplösningar för bärbara datorer.

  LCD

  Sarnoff Research Center utvecklat flytande kristaller (LCD) 1963. De flytande kristallerna stavformigt molekyler som rör sig som flytande och böja ljus. LCD-skärmar är inte bara i bärbara skärmar, men i mindre enheter, som mobiltelefoner och handhållna spelsystem.

  TFT

  TFT står på Thin Film Transistor. TFT är en form av LCD, men den producerar mycket ljusare och mer färgglad skärmar än standard LCD eftersom den använder ytterligare flytande kristaller i ett mindre område. Detta förbättrar avsevärt bilden. TFT var avsett att fungera på en viss upplösning. Om du försöker sträcka resolutionen genom att justera skärmens display inställningar, kommer bilden bli förvrängd eller suddig. Du hittar den här tekniken i de flesta bärbara datorer.

  XGA

  XGA står för Extended Graphics Ray. IBM visas denna resolution 1990. Denna teknik ger en skärmupplösning på 1024 x 768. Du hittar den här tekniken i inte bara bärbara datorns skärm, men i projektor.

  SXGA

  SXGA står för Super Extended Graphics Array. Denna resolution visar upp till 1280 x 1024. SXGA är också nästa steg ovan XGA. SXGA kan också hittas i bärbara skärmar som är 14 och 15 inches. Företag som Samsung, LG och Motorola använder denna resolution i sin mobiltelefon-kameror.

  SXGA +

  SXGA + står för Super Extended Graphics Array Plus. Denna resolution visar upp till 1400 x 1050. Du kan hitta denna resolution i bärbara skärmar som är 14 inches och 15 inches. SXGA + är idealisk för människor som behöver ha en stor visning utrymme. Till exempel kan de behöva arbeta med kalkylblad och titta på andra arbeten samtidigt. Tänk på att texten kommer att vara mycket liten och det blir svårt för ögonen.

  UXGA

  UXGA står för Ultra Extended Graphics Array. Denna resolution visar upp till 1600 x 1200. Du hittar den här resolutionen i första hand high-end bärbara datorer som har medelstora till stora skärmar, som till exempel 15,4 tum eller högre.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Hur man laddar ner drivrutiner för mitt grafikkort

Relaterade artiklar


 • Hur fungerar en dator skrivare arbete bläckpatron?
 • hur man installerar en bläckpatron i en Lexmark-skrivare
 • hur du kör två hårddiskar på en dator
 • hur man avveckla en HP Pavilion ze
 • hur man skriver ut etikettark
 • hur man kopiera en skyddad dvd med Roxio
 • hur du uppgraderar iBook minne
 • Hur kan jag rengöra säkert min dator?
 • hur man installerar en disk för en HP-skrivare 6940
 • hur man identifierar minnesplatser