Dator > typer av mobila datorutrustning

 • typer av mobila datorutrustning


 • En handdator enhet är en typ av dator som lätt kan transporteras och använder batterier för att driva, så att enheten kan användas var som helst. En mobil datoriserad anordning tillåter en användare att arbeta från valfri plats och tillgång till Internet via ett trådlöst nätverk eller vid en Wi-Fi-hotspot. Mobila enheter är mindre och lättare än traditionell datorer samtidigt bär samma funktionalitet.

  Bärbara datorer

  En bärbar dator är den vanligaste typen av mobila datoriserad anordning. En bärbar dator är en en-pryl (som betyder tangentbord, skärm och dator alla är fästa) som är liten nog att rymmas i en persons knä. Modern bärbara datorer varierar i pris, storlek och kapacitet alla dock flesta bärbara datorer utrustade med DVD-ROM-enheter, trådlösa kort, och minst en gigabyte RAM. Bärbara datorer kan hantera de arbetsuppgifter som normalt utförs ungefär som en stationär dator, till exempel kontrollera e-post, skapa dokument, eller spelar spel.

  Bärbara datorer

  Bärbara datorer fungerar ungefär som bärbara datorer. Däremot bärbara datorer inte är utrustade med DVD-ROM-enheter, och har mindre minne och mindre hårddisk. En bärbar dator är mindre och slankare sedan en bärbar dator, men funktionaliteten är begränsad till grundläggande datorprogram och webbläsning.

  Tablet PC

  En Tablet PC liknar en bärbar dator i en Tablet PC ofta bär på en trådlöst nätverkskort, och en lämplig hårddisk och minne. Till skillnad från den bärbara datorn, inte vika Tablet PC inte öppnas för att avslöja ett separat tangentbord och skärm. Istället är Tablet PC på en skärm och konsumenten använder en penna för att skriva på tabletten i stället för den traditionella tangentbordet.

  Personal Digital Assistant

  en personlig digital assistent (PDA) fungerar ungefär som en bärbar dator eller Tablet PC, men är en mindre, handhållen enhet. Original PDA-enheter utformades som en elektronisk adress och datum bok innehav kontaktuppgifter, kalendrar och att göra-listor. Moderna handdatorer har utökats till att omfatta Wi-Fi, GPS, och möjligheten att ladda ner en mängd olika applikationer.

  Smartphone

  En smartphone är en kombination av en mobiltelefon och en handdator. Smartphones är små, handhållna enheter som mer liknar en handdator sedan en mobiltelefon. En smartphone kombinerar standard telefonens funktioner, som till exempel ringa och ta emot telefonsamtal, med datorn funktionalitet. Smartphones införliva Wi-Fi, e-post, kalendrar och GPS. Typisk modern smartphones tillåter även användaren att hämta fler program och anpassa enheten, som liknar en dator.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Hur man överför mobilnummer till en dator

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar en mobil minneskort i Windows
 • kan du sätta en mobil cpu i en stationär dator?
 • hur man lämnar in en iPhone app online
 • hur man använder en mobiltelefon som ett modem för Internet
 • information om mobil teknik
 • hur man ansluter en dator till Internet via en mobiltelefon
 • hur man förstår Intel Core 2 Duo mobil processor nummer
 • Hur man överför mobilnummer till en dator
 • fördelarna med mobila skrivare
 • hur man använder Aspire One med bredband mobilt