Dator > flygplats röntgen effekt på datorer

 • flygplats röntgen effekt på datorer


 • Komma igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen kan vara en lång process-skorna, hatten, schampo och balsam noggrant uppmätt till mini-behållare, lunch säckar av en säljare, drinkar kastade och bärbara datorer ur sina väskor och placeras i en separat behållare för att gå genom röntgenapparaten. Gasp! Min laptop går igenom röntgenmaskinen

  Du behöver:?.
  1/4-tums stereo jack till RCA-adapter (splitter)

  Vad tror

  De flesta människor misstänkta, och många tror att röntgenstrålar kan vara skadliga för disketter, cd-skivor, hårddiskar, flyttbara media såsom USB-minne, och fotografisk film. I själva verket, medan X-strålar kan skada fotografisk film (men inte digitalkameror) under vissa omständigheter kan de inte skada datorutrustning eller media.

  Röntgenbilder elektromagnetisk energi

  Dator utrustning kan skadas av magnetisk energi , men det kan inte skadas av elektromagnetisk energi, som i huvudsak är ljusvågor precis som synligt ljus, infrarött ljus, mikrovågor och radiovågor. Röntgen är elektromagnetiska energi. Det enda sättet dessa ljusvågor kan skada datorutrustning eller media genom att smälta dem som kan hända om en dator var kvar i direkt solljus i en stängd bil under sommaren.

  X-Rays är ofarliga, metall detektorer är inte

  Att sätta din bärbara dator och andra datorer och media på bältet att gå igenom röntgenmaskinen är förmodligen det säkraste du kan göra med det på en flygplats säkerhetskontroll. Med den bärbara datorn igenom metalldetektorn med dig (som Transportation Security Administration inte skulle låta i alla fall) kan radera data på hårddisken. Metalldetektorer använda magnetisk energi, som datorutrustning är mottagliga.

  Beware of Thieves, kommer inte X-Rays

  fara för din dator på flygplatsen säkerhetskontrollen inte från röntgenapparat sig, utan från tjuvar. Regeringen i delstaten North Dakota beskriver ett system där en medlem i ett team hoppar framför dig i kön till metalldetektorn efter att du har lagt din dator på bandet att gå igenom röntgenmaskinen. Hans handlande utlöser ett larm. Även om alla är distraherad av larmet, tar hans partner av datorn bältet efter att det har gått igenom x-ray maskinen och drar iväg med den. Kontrollera att du har en tydlig stig igenom metalldetektorn på baksidan slutet av transportbandet innan du släpper ditt grepp om bin med datorn i den.

  Se upp för "oavsiktlig" Utbyte

  Transportation Security Administration rekommenderar märkning datorn innan du sätter i på rullbandet att gå igenom röntgenmaskinen för att förhindra en annan passagerare från "misstag" plockar upp dina bärbar dator i stället för sin egen slutet av bältet. Ser ditt visitkort tejpade på datorväskan kunde avskräcka någon som avser att göra ett sådant utbyte.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man installerar en hårddisk på en hp pavilion ze5300

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort äldre ljuddrivrutiner
 • hur man ska värdera och köpa bagge
 • hur man installerar en värme fläkt diskbänk cpu
 • hur du ansluter HP högtalare med ingen strömförsörjning
 • grundläggande datorkunskap frågor
 • hur man byter ett moderkort i en Dell 2350
 • hur du gör din bärbara dator Wireless-N kompatibel
 • hur man fixar en Toshiba Satellite A45
 • hur du formaterar en diskett i linux
 • hur man använder en mus med handen och ledvärk