Dator > hur man kan återställa volymen på min dator

 • hur man kan återställa volymen på min dator


 • Om du upptäcker att du inte kan justera volymen på datorn, kan du behöva återställa volymikonen till aktivitetsfältet i Windows. Volym problem kan också vara resultatet av ett funktionshinder ljudkort eller en föråldrad eller skadad förare. Återställa volymen på din dator kräver lite felsökning, men du kan definitivt få det att fungera igen
  1.
  kolla baktill på datorn för att kontrollera att högtalarna sitter ordentligt fast. Kontrollera högtalarna är anslutna till ett vägguttag och får ström. Se till att högtalarna är påslagna och att volymen ratten är inte påslagen hela vägen ner.
  2.
  Klicka på Windows "Start"-menyn och välj "Kontrollpanelen" om du inte kan se volymen ikonen i aktivitetsfältet. Dubbelklicka på "Ljud och ljudenheter" i "Kontrollpanelen" fönstret för att öppna "Ljud och ljudenheter Properties"-fönstret. Du kan behöva klicka på "Växla till klassiskt läge" länken till vänster sida av "Kontrollpanelen" fönster om du inte ser ikonen för "Ljud och ljudenheter. "
  3.
  Sätt i bock i rutan vid" Place volym ikonen i aktivitetsfältet "genom att klicka på den. Om rutan redan har en bock, klicka i den eller ta bort bock och klicka sedan på den igen för att byta ut bocken. Kontrollera att ingen bock i "Mute" rutan. Klicka på "Verkställ" och sedan "OK". Högtalarikonen bör visas i aktivitetsfältet i Windows bredvid klockan.

  4.
  Öppna "Ljud och ljudenheter Egenskaper" skärm från Kontrollpanelen. Klicka på fliken "Maskinvara" och välj ditt ljudkort. Klicka på "Felsök . . . " knappen och följ anvisningarna på skärmen för att diagnostisera och reparera problemet.
  5.
  Högerklicka på "Den här datorn"-ikonen på skrivbordet. Välj "Egenskaper" och välj fliken "Maskinvara". Klicka på "Enhetshanteraren"-knappen. Klicka på plustecknet bredvid "Ljud-, video-och spelenheter" och högerklicka på ditt ljudkort. Välj "Uppdatera drivrutin . . . " från den nedrullningsbara listan och följ anvisningarna på skärmen. Om högerklicksmeny har ett alternativ som lyder "Aktivera" och välj det som detta innebär ljudkortet är inaktiv.
  6.
  Aktivera Windows Audio Service om du fortfarande inte har ljud på datorn. Klicka på Windows "Start" och välj "Kör". Skriv "services. msc" i textrutan utan citattecken och tryck "Enter". Dubbelklicka på "Ljud Windows" i "Tjänster" skärm som dyker upp när du trycker på "Enter". Välj "Automatiskt" i rullgardinsmenyn bredvid "Startmetod" och klicka på "Start" knappen under "Service status. " Klicka på "OK".


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man spelar högtalarna via ett hörlursuttag på en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man gör en blixt bios startbar CD
 • hur du formaterar diskar på en dator för en dvd
 • hur du ansluter surroundljud till en bärbar dator
 • hur man gör EyeToy kameran av PS2 arbetet på en dator
 • hur man installerar ett 56k-modem till en dator
 • att bota min dator av skadlig kod när servern är upptagen
 • hur man öppnar en Dell OptiPlex GX110 dator
 • hur man installerar HP 7410 skrivare
 • hur du tar bort en Acer Ferrari 1000 tangentbord
 • hur man får min bildskärm att inte härma min laptop