Dator > Skillnaden mellan CRT och LCD

 • Skillnaden mellan CRT och LCD


 • LCD och CRT-skärmar är de två mest populära datorskärmar. LCD, vilket står för "Liquid Crystal Display", har blivit den mest populära av de skärmar på grund av sin storlek och energiförbrukning. CRT, vilket står för "Katodstrålerörsmonitorer," var en gång den mest populära displayen. Det är fortfarande idag ett vanligt förekommande med grafiska formgivare och är känd för sin överlägsna färgskala och full kontrast

  Storlek

  Den största skillnaden mellan LCD och CRT-skärmar är deras storlek. LCD-skärmar arbete genom skinande ljus genom en lösning som kallas "vätskekristallina. " Denna lösning, när de tillämpas på elektrisk spänning, kan räta upp sig och ljus passera. Ljuset passerar genom i olika mönster är där bilden kommer ifrån. Eftersom ljuset inte behöver vara långt från den flytande kristallina kan LCD göras mycket tunn. Den minsta LCD mäter bara 3. 9 mm.

  CRT-skärmar, å andra sidan, är mycket stora. De använder en teknik där tre elektronkanoner eld olika färger i spektrum mot ett vakuum. Elektronerna avsluta sedan genom ett nät bakom skärmen och producera bilden på skärmen. Alla dessa delar gör CRT mycket större än LCD. CRT-skärmar utmärker sig genom sin tratt form och ta upp mycket utrymme på skrivbordet.

  Resolution

  både LCD och CRT-skärmar kan visa samma upplösning. Skillnaden kommer när upplösningen ändras. LCD-monitorer är byggda för att visa en optimal upplösning. Detta kallas dess "upplösning. " Detta innebär att om en LCD-monitor är optimerad för 1024x768 upplösning, det kommer inte att kunna fungera ovan att antalet oberoende av om grafikkortet kan visa en högre upplösning.

  CRT-skärmar inte har en "upplösning". De kan fungera med en upplösning på alla nivåer och kan ändras på grund av önskemål.

  Färgåtergivning

  Även LCD-skärmar är mindre och mer energieffektiva som de inte kan återge färger korrekt på samma sätt som en CRT kan. CRT monitorer har en färgskala med 16,7 miljoner färger där LCD-skärmar kan bara producera 262. 144 färger. Detta gör CRT-skärmar att föredra för grafiska formgivare och seriösa spelare garantera dem högsta kvalitet i färg noggrannhet.

  Energiförbrukning

  En annan skillnad mellan LCD och CRT-skärmar är deras energiförbrukning. CRT-skärmar, liksom deras storlek, använder mycket mer energi än sina LCD-motsvarighet. Enligt Energy Star, "LCD-monitorer i genomsnitt använder 50 till 70 procent mindre energi i påslaget än konventionella CRT (Cathode Ray Tube) monitorer. "(

  Kontrast

  Kontrastförhållandet är en viktig fråga och försäljningsargument i LCD-skärmar och tv. Kontrastförhållande hänvisar till en visar förmåga att återge färg" svart. "Skillnaden mellan vita och svarta på en display är viktiga för att skapa en mer detaljerad display för betraktaren. LCD-skärmar inte har möjlighet att återge en "sann" svart. Istället kan de bara reproducera mycket mörkt grå.

  CRT-skärmar, å andra sidan , har möjlighet att återge äkta svart och därför har full kontrast.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:skillnader i minnen

Relaterade artiklar


 • hur man installerar RAID-hårddiskar
 • hur du uppdaterar video & ljudkortsdrivrutiner för Majestic schack
 • hur du uppdaterar en Sigmatel ljuddrivrutin på en Dell laptop 9752
 • Hur man överför iTunes Music till en mobiltelefon
 • hur man använder scannern på en HP 2355 skrivare
 • hur man installerar en värme fläkt diskbänk cpu
 • hur man raderar en CD med datorn torn
 • hur du uppdaterar dvd drivrutinen för Toshiba Windows XP
 • dell moderkort verktyg
 • Hur man använder en luxmo USB-datakabel