Dator > hur man byter HP NC8230 minne

 • hur man byter HP NC8230 minne


 • Den HP /Compaq NC8230 är en 15,4-tums widescreen bärbar dator med en Pentium M-processor. Som standard ingår NC8230 256 MB RAM om inga särskilda alternativ köps. Även detta är mer än tillräckligt för att köra det medföljande operativsystemet Windows XP, kan det mesta utgåvor av Windows och Vista 7 inte installeras på en dator med mindre än 512 MB. Byt ut eller uppgradera minnet i din HP /Compaq NC8230 att få ut det mesta av dagens programvara

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . 2 PC2-4200 (DDR2-533) DDR2-SDRAM anteckningsbok minnesmoduler (högst 1 GB vardera).


  1.
  Stäng av NC8230. Ta bort batteriet och koppla bort alla kablar inklusive strömkabeln. Vänd NC8230 över så att bottnen är vänd uppåt.
  2.
  Hitta och ta bort luckan för första minnesmodul på undersidan av den bärbara datorn. Denna lilla plast dörr är säkrad genom en enda Phillips, skruv och har en förhöjd ikon i form av en minnesmodul på toppen. Ta bort dörren avslöjar den första minnesmodulen, säkrade med två metallklämmor.
  3.
  Fördela metallclipsen isär, bort från centrum av minnesmodulen. Med klipp skjuts åt sidan, dyker modulen på sin plats. Lyft försiktigt ur uttaget, försiktigt så att inte repa metallkontakterna på botten.
  4.
  Placera modulen nya minne i sockeln i en liten vinkel så att metallen kontakterna på undersidan är lägre än toppen av modulen. När kontakterna i sockeln helt, på den övre delen av modulen nedåt tills metallclipsen knäppa runt det.
  5.
  Tillbaka minnesmodulen dörren.

  6.
  Ta bort de två skruvarna tangentbordet retention (ombud tangentbord-formade ikoner) på botten av NC8230, nära centrum.
  7.
  Rikta om den NC8230 ovansidan upp. Öppna skärmen så långt som möjligt utan att tvinga in det. På den översta raden på tangentbordet, mellan "F" nycklar, fyra svarta flikar. Tryck varje flik ner mot styrplattan.
  8.
  Lyft tangentbordet ur datorn tills du kan se de ledningar som förbinder den och styrplattan till logikkortet.

  9.
  Skjut de två plastflikarna säkra varje kabel till dess kontakt tills kablarna kan avlägsnas utan kraft. Ta bort tangentbordet från NC8230 och ställ den åt sidan. Under tangentbordet, täcker en tunn metallplåt viktiga systemkomponenter inklusive den andra minnesmodulen.
  10.
  Ta bort de åtta skruvarna från i ytterkanten av metallplattan. Fyra av skruvarna är fjäderbelastade och fyra är det inte. Gör en anteckning där varje skruv togs bort. Lyft plattan ur NC8230. Detta avslöjar den andra minnesmodulen.
  11.
  Ta bort och ersätta den andra minnesmodulen genom att upprepa steg 3 och 4.
  12.
  Line metallplattan med de åtta skruvhålen och åter låsa det till NC8230.
  13.
  in kablarna för styrplattan och tangentbordet och tryck behålla flikarna på plats. Sänk tangentbordet i kroppen av NC8230, tryck sedan den svarta flikarna i den översta raden på tangentbordet i sina ursprungliga positioner.
  14.
  Vänd NC8230 över så att bottnen ansikten upp, sedan ersätta två tangentbord skruvarna.
  15.
  Byt ut batteriet för NC8230 och anslut alla kablar.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Mac till PC övergång tips

Relaterade artiklar


 • hur man sätter på strömbrytaren på en dator
 • olika typer av datormöss
 • grundläggande datorkunskap frågor
 • hur man ansluta flera skärmar till min laptop
 • Avinstallera en Dell-skrivare från Windows Vista
 • hur man ansluter en extern hårddisk med en FireWire
 • hur du formaterar en SATA-disk
 • Hur uppdaterar man BIOS på en Alienware 7700?
 • hur man installerar en Brother MFC förare
 • hur du kör två hårddiskar på en dator