Dator > Hur konvertera flac till wav på en Mac

 • Hur konvertera flac till wav på en Mac


 • Den FLAC ljudformat, även ger en hög ljudkvalitet, är inte förenlig med de flesta ljud program som körs på datorer. Konvertera en FLAC ljudfil till en WAV audio format ger bättre kompatibilitet med ljud program, speciellt de som körs på Windows-baserade datorer. Du kan använda en rad program på Mac som kommer att konvertera FLAC till WAV format, som inte negativt kommer att påverka den ursprungliga FLAC ljudfilen

  Du behöver:.
  Internet
  . Webbläsare.

  Konvertera ljud med QuickTime Pro


  1.
  Ladda ner QuickTime Pro programmet till skrivbordet i Mac (se länk i "Resurser" i ). Dubbelklicka på programmets ikon när det har hämtats. Följ instruktionerna för att installera programmet i Mac-operativsystem.
  2.
  Ladda ner en gratis WAV Utöver programmet till skrivbordet i Mac, till exempel Flip4Mac programmet (se länk i "Resurser" avsnitt). Dubbelklicka på programmets ikon när det har hämtats. Följ instruktionerna för att installera programmet i Mac-operativsystem. Starta om datorn en gång gjort.
  3.
  Dubbelklicka på QuickTime Pro programmets ikon för att starta den. Dra FLAC ljud filen på ikonen i QuickTime Player-ikonen i Dock till vänster eller längst ner på skärmen. Vänta som FLAC ljudfil laddar in i QuickTime Player och visas som ett fönster på skärmen.
  4.
  Gå till "File" och välj "Export" från rullgardinsmenyn . Namn WAV-fil som är på väg att göras i "Namn" kolumnvärde längst upp i fönstret som visas.
  5.
  Klicka på "Bläddra"-knappen och navigera i det nya fönstret som visas på skrivbordet. Klicka på "OK" för att stänga fönstret
  6
  Välj "Ljud till WAV: från rullgardinsmenyn bredvid". . . Export "Klicka på" Spara "-knappen på ned i fönstret för att stänga fönstret. Avsluta QuickTime gång Pro WAV ljudfilen har sparats på skrivbordet.

  Konvertera FLAC Med FLAC till WAV konverteringsprogram


  1.

  Ladda ner en gratis FLAC till WAV konverteringsprogram till skrivbordet i Mac, till exempel XACT programmet (se länk i "Resurser" avsnitt). Dubbelklicka på programmets ikon när det har hämtats. Följ instruktionerna för att installera programmet på Mac hårddisk.
  2.
  Dubbelklicka på FLAC till WAV konvertering programmets ikon att starta den. Dra FLAC ljud filen på ikonen i FLAC till WAV omställningsprogrammet -. . Ikonen i Dock till vänster eller längst ner på skärmen
  3
  vänta så FLAC audio-fil läser in i FLAC till WAV konverteringsprogram och visas som ett fönster på skärmen.
  4.
  Gå till "File" och välj "Spara som" från rullgardinsmenyn. Namn WAV-fil som är på väg att göras i "Namn" kolumnvärde längst upp i fönstret som visas.
  5.
  Klicka på "Bläddra"-knappen och navigera i nya fönstret som öppnas på skrivbordet. Klicka på "OK" för att stänga fönstret
  6
  Välj "Ljud till WAV: från rullgardinsmenyn under". . Format Spara "-knappen på fliken Klicka på". ned i fönstret för att stänga fönstret. Avsluta FLAC till WAV konverteringsprogram när WAV-filen har sparats på skrivbordet.

  Konvertera FLAC till WAV med Terminal


  1.
  Ladda ner en gratis WAV Utöver programmet till skrivbordet i Mac, till exempel Flip4Mac programmet (se länk i "Resurser" avsnitt). Dubbelklicka på programmets ikon när det har hämtats. Följ instruktionerna för att installera programmet i Mac-operativsystem. Starta om datorn en gång gjort.
  2.
  Dra FLAC filen från varhelst det är på hårddisken till Mac skrivbord. Klicka en gång på ikonen för den FLAC-filen för att markera sitt namn. Skriv "FF" utan citattecken att byta namn på FLAC fil till "FF".
  3.
  Dubbelklicka på hårddisken för att öppna sina fönster. Bläddra ner till "Utilities"-mappen. Dubbelklicka på "Verktyg"-mappen för att öppna sina fönster.
  4.
  Rulla ner till "Terminal" program som medföljer Mac-operativsystem. Dubbelklicka på ikonen för Terminal-programmet att starta den.
  5.
  Skriv in följande, men utan citationstecken, till kommandoraden i fönstret på Terminal program som nu är på skrivbordet: "Ty jag i FF. flac, göra=$ {Jag %. *}. wav, ffmpeg-i "i $" "$ a"; gjort "
  6
  Tryck" Return "knappen på. tangentbordet.
  7.
  Vänta som Terminal Programmet konverterar FLAC ljudfiler i en WAV ljudfil.
  8.
  Skriv "exit "men utan citattecken i kommandoraden i Terminal-programmet. Tryck på retur-tangenten på tangentbordet för att avsluta terminalprogram.

  tips och varningar


 • Använd en dubblett av FLAC-filen när man gör konverteringen till att ge dig en säkerhetskopia bör det vara ett problem.
 • Mistyping kommandon i Terminal-programmet kan leda till att FLAC-fil vara skadad.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Hur konvertera en DVD till regionsfri

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en DVD-spelare i Dell Dimension 3000
 • hur du ändrar en utgång från VGA till HDMI
 • hur man rengör ett bläck huvud bläckstråleskrivare
 • hur man installerar en drivrutin för en CD-ROM i Windows 2000
 • hur man lämnar in en iPhone app online
 • felsökning av en bärbar dator som stängs av när batteriet är på
 • hur man använder enheter USB
 • hur ett moderkort går dåligt i en ny laptop
 • hur man ansluter en Thinkpad-dator till en TV
 • hur man kan återställa en bärbar dator från Dell till fabriksinställningarna