Dator > hur man installerar en DVD-spelare i Dell Dimension 3000

 • hur man installerar en DVD-spelare i Dell Dimension 3000


 • Dell Dimension 3000 är en stationär dator som är utrustad med en 2,53 GHz Celeron D-processor, 256 MB DDR SDRAM, en 40GB hårddisk och en 48X CD-ROM-enhet. Om du vill titta på filmer på din dator eller installerar vissa typer av mjukvara, kan det vara nödvändigt att installera en DVD-spelare i ditt Dimension 3000. Dessa delar är utformade för enkel installation och du bör kunna ha datorn igång igen i några minuter

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.

  Installation


  1.
  Stäng av datorn och koppla ur nätsladden. Undersök frontpanelen och tryck på strömbrytaren för att jorda enheten. Koppla bort all kringutrustning och nätverkskablar. Flytta datorn till en ren arbetsplats med massor av belysning.
  2.
  Undersök baksidan av datorn och leta upp portarna på moderkortet. Undersök den bakre kanten av sidopanelen mitt emot moderkortets port. Leta reda på spärren och skjut den till upplåst läge. Dra sidopanelen mot datorns baksida fallet, ta sedan bort panelen och och ställ den åt sidan.
  3.
  Undersök sidan av enhetsfack och leta efter en metall frigöringsspaken , om det finns, tryck på spaken för att släppa upp fliken i målet frontpanel. Skjut den övre och nedre flikarna på frontpanelen utåt kanten av ärendet tills frontpanelen lossnar. Rotera på frontpanelen bort av datorns hölje och ställ den åt sidan.
  4.
  Lokalisera en oanvänd enhetsfacket. Om alla vikar är upptagna, välj en optisk enhet för borttagning, ta bort skruvarna som kör till viken, koppla ur anslutna kablar och dra ut enheten framsidan av enhetsfacket. .
  5
  Undersök jumper inställningarna på baksidan av dvd enhet, ställa in byglarna till "Cable Select"-läge (om du är osäker hur du ställer in byglar, kontrollera den dokumentation som kom med din disk eller leta efter ett diagram tryckt på själva enheten). Sätt din DVD-enhet i det valda enhetsfacket och anslut IDE och kraftkablar. Använd skruvar som medföljde medföljer enheten för att säkra komponenten till enhetsfacket.
  6.
  Undersök frontpanelen och hitta sätt som motsvarar den enhetsfacket du valt för din DVD-enhet. Ta bort infoga genom att trycka på bifogade flikarna inåt. Sätt den högra kanten av den främre panelen i datorns hölje, rotera sedan den vänstra kanten av frontpanelen på plats. Sätt press tills frontpanelen ordentligt. Skjut panelen på datorns hölje och skjut den mot framkanten tills spärren klickar.
  7.
  Återställ datorn till sin ursprungliga plats och anslut nätsladden. Anslut kringutrustning och nätverkskablar du kopplade tidigare. Slå på datorn och loggar in på ditt operativsystem. Om enheten kom förpackade med någon installationsprogram, sätta in skivan och starta installationsprogrammet, följ sedan instruktionerna på skärmen.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man byter ett moderkort i en Dell 2350

Relaterade artiklar


 • Felsökning ett modem för Internet Explorer kabel inrätta
 • hur man fixar en bärbar dator som har fastnat i zoom
 • hur du uppdaterar dvd drivrutinen för Toshiba Windows XP
 • hur man byter mobil DVD-enheter
 • hur du flyttar en video från en dator till en extern hårddisk
 • hur man uppgraderar ett kort VGA-video
 • hur du tar bort en Acer Ferrari 1000 tangentbord
 • hur du installerar minne för en Mac mini
 • hur att överföra filmer från en dator till en iPod
 • hur man kan jämföra trådlösa bärbara data kort