Dator > grafikkort: DDR vs DDR2

  • grafikkort: DDR vs DDR2


  • DDR och DDR2-minne är krav som gäller för RAM används för moderkort och grafikkort. DDR står för dubbel valutakurs som är en referens till det faktum att DDR-minne överför bitar av data i par. DDR-minne är den första generationen i sitt slag, medan DDR2 är den andra. Varje typ av minne fungerar på ett liknande sätt men har vissa särdrag som skiljer dem

    Du behöver:.
    Penna
    . Papper.
    Skruvmejsel.
    Extern hårddisk, 60 GB eller större.
    Ytterligare RAM 1GB eller större.
    Dekaler.

    Spänning

    En av de mer indirekta skillnaderna mellan DDR och DDR2-minne är spänningen. DDR-minne fungerar på 2,5 volt medan DDR2-minne fungerar på 1,8 volt. Eftersom DDR2-minne fungerar på en lägre spänning den förbrukar mindre elektricitet och avger mindre värme. När det gäller grafikkort mindre värme resulterar normalt i högre hastighet och livslängd.

    Speed

    En annan stor skillnad mellan DDR och DDR2-minne är deras hastigheter. DDR-minne sträcker sig från 1600 till 3200 MB /s medan DDR2-minne baserat uppnår hastigheter mellan 3. 200 till 8. 533 MB /s. Dessa hastigheter visar spännvidden av teoretiskt maximala överföringshastigheter för varje generation av minne. Denna skillnad i hastighet är den viktigaste avgörande faktorn som sätter dessa typer av grafiska minne isär.

    Latens

    Latency är främst en faktor i valet av systemets RAM men det påverkar grafiska minne också. Latency är tiden mellan en begäran från minneskontroller för information och leverans av denna information. Latency mäts vanligtvis i termer av antal klockcykler. DDR-minne har de lägsta latens betyg medan DDR2 är något högre med efterföljande generationer med ständigt ökande latens. Är dock högre latency DDR2-minne kompenserades av det faktum att dess klockcykler är oftast mycket snabbare än DDR-standarden.

    Prefetch

    Den interna prefetch hänvisar till den interna bufferten som används för att lagra data i RAM. DDR minne som standard i grafikkort används en 2-bitars prefetch. Det överför data två bitar åt gången vid dess noterade klockan fart genom prefetch. DDR2-minne använder en 4-bitars prefetch. Skillnaden gör DDR2-minne att nå mycket högre dataöverföringshastighet än DDR minne som standard.

    Minnesstorlek

    Video-kort som använder DDR2-minne finns i en mängd olika typer men oftast har större mängder minne än motsvarande kort med DDR-minne. Detta är främst en fråga om den jämförande ålder av varje typ av minne. Nyare minne standarder kan högre hastigheter och typiskt stödja större mängder minne.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man byter en hårddisk för att öka prestandan





Relaterade artiklar


  • hur man sätter en knapptryckning på datorn
  • information om bärbara spel
  • hur man uppgraderar en Dell 4600c strömförsörjning
  • hur man kan utvidga din Bluetooth-räckvidd
  • hur man väljer mellan en bärbar dator och stationär
  • hur du installerar en ny minneskrets i en bärbar dator
  • hur man konfigurerar SharePoint Server 2007
  • hur man hittar modellnumret på ett moderkort
  • tutorial för 10-nyckel skriva
  • hur man gör återställnings-cd/dvd