Dator > högtalarna fungerar inte

 • högtalarna fungerar inte


 • Ljud är en integrerad del av den erfarenhet av att använda en dator. Oavsett om du använder din dator för att lyssna på musik, spela spel eller titta på filmer online, är det genast märks om datorns högtalare inte fungerar. Tack och lov är de flesta problem som uppstår med datorhögtalare lösas med lite ansträngning

  Grundläggande felsökning


  1.
  Starta om datorn och testa ljudet. Köra gamla, oförenliga eller dåligt skrivna program kan orsaka en rad övergående problem som löses genom att starta Windows.
  2.
  Testa datorns ljud med olika program för att bekräfta att en förändring eller uppdatering gjorts i ett program inte hindrar bara att ett program från att producera ljud.
  3 .
  Klicka på högtalarikonen-ikon i det nedre högra hörnet av skärmen och sedan använda skjutreglaget som visas för att justera volymen till en rimlig ljudnivå. Om ikonen har en överlagrad röd cirkel innan du utfört detta steg ska ljudet nu fastställas. Testa dina högtalare igen innan du fortsätter.

  högtalarproblem


  1.
  Leta efter en statuslampa på framsidan av högtalarna och kontrollera att den är tänd. De flesta datorhögtalare kräver ström från en extern källa för att förstärka ljudet. Om indikatorn är tänd, hoppa över nästa steg och gå till nästa.
  2.
  Leta efter en strömkabeln på baksidan av en av talarna. Om du ser en koppling, kontrollera att strömkabeln är ansluten och ansluten till ett fungerande eluttag. Om högtalarna är anslutna till ett eluttag, leta efter en strömbrytare eller för att slå av högtalarna på. Batterier kan också driva några mindre högtalare. Om detta är fallet med högtalarna, byt ut batterierna mot nya för att avgöra om problemet orsakas av döda batterier.
  3.
  Kontrollera anslutningen från högtalarna till datorn. Om du har en bärbar dator har högtalaranslutning vanligtvis en ikon formad som ett par hörlurar. Om du har en stationär eller torn dator är högtalaranslutning allmänhet på baksidan och oftast färgkodade grön. Om du har en uppsättning surroundhögtalare med flera ljudkablar, läs handboken för rätt installationen.
  4.
  Anslut ett par kända-bra hörlurar till högtalaruttag Om du fortfarande inte kan höra ljud från högtalarna. Om du hör ljud, högtalarna är mest sannolikt defekta och behöver bytas. Om du inte hör ljud fortsätter du till nästa avsnitt.

  Datorproblem


  1.
  Tryck på Windows-logotypen och "R" på tangentbordet samtidigt för att Öppna "Kör" dialogrutan. Skriv "devmgmt. msc" i rutan och tryck på "Enter". Enhetshanteraren visas.
  2.
  Dubbelklicka på "Ljud-, video-och spelenheter. "Detta utökar multimedia kategori Enhetshanteraren. Om du har en ljudenhet installerad, visas det. Om du inte vet vilken typ av ljudenhet installerad i din dator, leta efter något med" Audio "eller" Sound "i titeln, t. ex. "Sound Blaster Audigy" eller "Sigmatel High Definition Audio".
  3.
  Högerklicka på ljudenheten och klicka sedan på "Egenskaper". Om din ljudenhet är korrekt installerad, visas meddelandet i det här fönstret "Den här enheten fungerar korrekt. "Om du ser detta meddelande och har följt alla stegen i avsnitt 1, kontakta din dator eller ljudenhet tillverkare för ytterligare support. Om du inte ser det här meddelandet eller inget ljud enheten visas i Enhetshanteraren, vidare till nästa steg.
  4.
  Ladda ner och installera drivrutinen för din ljudenhet. Föraren är tillgänglig från datortillverkarens webbplats. Om du ihop din egen dator eller om den har ett ljudkort i stället en inbyggd ljud-chip, ladda ner drivrutinen från moderkortet eller ljudkortet tillverkarens webbplats. På supportsidorna för flera ljudkort tillverkarna under "resurser".


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Skillnaden mellan Pentium III och Pentium 4-processorer

Relaterade artiklar


 • Lägga till en ny moderkortet
 • hur man använder en bärbar dator med en in-hemmabio
 • hur man identifierar de hamnar på en bärbar dator
 • hur du ställer in ett modem för att ansluta vid vissa varvtal
 • Hur konvertera mikrokort till CD
 • hur du ställer in en SATA RAID-enhet på en intel moderkort
 • hur du ändrar ljudet från en förare till ett headset
 • Hur konvertera en bärbar dator till en pekskärm
 • Hur konvertera partitionen NTFS
 • En nybörjares introduktion till datorer