Dator > att reparera och byta ut en Dell C600 LCD-skärm

 • att reparera och byta ut en Dell C600 LCD-skärm


 • Dell Latitude C600-modellen laptop använder ett flytande kristaller (LCD) skärm som skärm. Om den bärbara datorn har tappats, satt på eller på annat sätt skadat skärmen kan spricka. Snarare än ersätta den bärbara datorn, det är mer kostnadseffektivt att ersätta LCD-skärmen. Byte av skärmen kan göras med några verktyg och en liten investering i tid

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Stjärnskruvmejsel.

  Isärtagning och ta ur LCD-skärmen


  1.
  Stäng av datorn och dra ut strömadaptern. Koppla loss eventuella externa tangentbord, möss eller högtalare. Ta bort alla PCMCIA-kort från thepr tider, sitter på sidan av den bärbara datorn. Koppla ur alla andra anslutna enheter, t. ex. externa CD-ROM enheter eller hårddiskar.
  2.
  Stäng laptop och vända den upp och ned. Skjut och håll batterifackets spärren och skjut sedan det primära batteriet ur den bärbara datorn. Ta bort den sekundära batteriet om det finns. Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort de två skruvarna från botten av bärbar dator som håller hårddisken på plats (hårddisken ligger längs kanten på datorn med portar högtalarutgång) och skjut sedan ut hårddisken.
  3.
  Vänd den bärbara datorn över och öppna skärmen. Använd platt skruvmejsel för att försiktigt lyfta upp hack kanten av den centrala kontrollen täcker sedan fortsätta dra upp det och bort från den bärbara datorn med fingertopparna tills det lossnar. Den centrala kontrollen täcker är remsa av plast som går längs upp på tangentbordet och har strömbrytaren på den. Stäng skärmen. Pop bort gångjärnskåporna med vanlig skruvmejsel.
  4.
  Ta bort de fem skruvarna på baksidan kanten av den bärbara datorn som håller på displayen gångjärn med stjärnskruvmejsel. Två skruvar ned höger gångjärn och tre skruvar vänster gångjärnet.
  5.
  Öppna skärmen så att den ligger plant, med skärmen uppåt. Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort de två skruvarna som håller EMI sköld fästet på plats. Dessa skruvar är belägna intill vänster gångjärn. Ta bort EMI sköld fästet för att hitta den display-bandkabeln.
  6.
  Dra rakt upp på displayen-bandkabeln att koppla bort den från systemkortet. Lyft hela displayen montering upp och ut ur bottenplattan. Den bör komma fri lätt. Upphäva den bottenplattan.
  7.
  Bänd sex gummi skruven täcker ur skruvhålen på bildskärmsramen (plasten området runt LCD-skärmen) med vanlig skruvmejsel . Ta bort de sex skruvarna från bezel med stjärnskruvmejsel. Använd kanten av platt skruvmejsel för att försiktigt bända bezel från displayen församling utan att skada skärmen eller någon underliggande komponenterna.
  8.
  Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort de två skruvarna från varje sida av LCD-skärmen, ta sedan bort den enda skruv som fäster bildskärmskabeln till skärmen församlingen. Om nödvändigt, koppla bort bildskärmskabeln från botten av LCD-skärmen genom att dra rakt upp i kabeln fliken. Många ersättningsprodukter LCD-skärmar kommer med en display kabel redan ansluten till skärmen.
  9.
  Lyft LCD-skärmen ut i displayen församlingen. Ställ åt sidan.

  Byta LCD-skärmen och montering


  1.
  Placera den nya LCD-skärmen i displayen ihop genom att sätta ned på skärmen först och sedan försiktigt om fastställande av den övre delen, vilket gör att det finns inget som hindrar skärmen från ligger plant. Om det behövs, anslut bildskärmskabeln till botten av LCD-skärmen. Byt de två skruvarna som fäster vardera sidan av LCD-skärmen till displayen montering (fyra skruvar totalt) med stjärnskruvmejsel. Sätt tillbaka skruven som håller skärmen kabeln på plats.
  2.
  Placera bildskärmsramen på displayen montering och knäpp fast den på plats genom ett lätt tryck på varje kant. Byt de sex skruvarna som håller fast ramen om displayen församling med stjärnskruvmejsel. Byt ut gummi skruven täcker genom att trycka dem på plats ordentligt över varje skruv på ramen.
  3.
  Rada upp gångjärnen med gångjärnet hålrum under bottenplattan. Sänk displayen ner i bottenplattan. Anslut display-bandkabeln till moderkortet. Byt EMI sköld fästet. Ersätta de två EMI shield fästet skruvar med stjärnskruvmejsel. Stäng skärmen.
  4.
  Tillbaka de två skruvarna på högra gångjärnet och tre skruvar på vänster gångjärnet med stjärnskruvmejsel. Pop gångjärnskåporna tillbaka på gångjärnen. Öppna skärmen och ersätta den centrala kontrollen täcker, trycker försiktigt på den tills den snäpper på plats. Stäng skärmen och vänd den upp och ned. Ersätta den primära batteriet i batterifacket. Byt ut hårddisken genom att skjuta tillbaka den i hårddiskfacket och ersätta de två skruvarna i hårddisken med stjärnskruvmejsel. Vänd den bärbara datorn tillbaka över och öppna skärmen.
  5.
  Anslut strömadaptern till den bärbara datorn och sedan till ett vägguttag. Tryck på strömbrytaren. Dell POST (Power On Self-Test) skärm ska displayen, vilket innebär den nya LCD-skärmen fungerar korrekt.

  Tips och varningar


 • Om skärmen fortfarande svart efter att vrida den bärbara datorn, kopplar den bärbara datorn, drar ur nätadaptern, ta bort batteriet (eller batterier), ta bort hårddisken, ta bort den centrala kontrollen täcker och EMI sköld, återkoppla bildskärmskabeln och system ombord. Återmontera den bärbara datorn och testa bildskärmen igen.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man hittar MHz för en Intel Pentium-processor

Relaterade artiklar


 • Felsökning ett amerikanskt
 • hur man upprätta en trådlös anslutning på min laptop
 • hur man använder en TV som internet bildskärm
 • hur nätverket en USB-skrivare
 • hur man kan få en asus p4b266-C bios
 • hur till vända på en CD-ROM-enhet i Windows XP Home Edition
 • hur man beräknar antalet watt på en PC
 • hur man installerar en bläckpatron i en Lexmark-skrivare
 • hur man bränner cd-skivor med text på iTunes
 • hur du skannar till PC med HP LaserJet 3015