Dator > Felsökning ett amerikanskt

 • Felsökning ett amerikanskt


 • Världen kan gå bredband, men surfarens som äger äldre datorer eller som bor i områden utan bredband fortfarande använda fjärranslutningar att få online. Om du har problem med en US Robotics 33,6 modem, behöver du inte nödvändigtvis måste skaffa ett nytt eller ringa in en expert. Du kan felsöka många anslutningsproblem själv. Besök US Robotics supportsidan (se "Resurser") för information om just din modell av interna eller externa 33,6 modem

  Du behöver:
  U.
  S.
   Robotics handboken.

  Modem går inte att ringa eller svarar inte på telefon


  1.
  Kontrollera att telefonsladden av modemet inte är ansluten till en digital telefonlinje (som kan skada modemet). Om du är osäker på om den är digital, ber du teleoperatören.
  2.
  Kontrollera att telefonsladden är tätt ansluten till både modemet TELCO uttaget och vägguttaget, och att sladden inte är längre än 12 fot. US Robotics rekommenderar att använda sladden som följde med modemet, om möjligt.
  3.
  ta bort en rad delningar eller enheter som är installerade mellan modemet och telefonjacket.
  4.
  Aktivera autosvar om den inte är närvarande är aktiverat genom att skriva ATS0=1 i terminalen läge RapidComm och trycka ENTER. RapidComm är rösten fax /data /tal programvara för US Robotics modem som gör att du kan skicka och fax direkt från din dator. "Terminal" är en grundläggande alternativ i RapidComm som huvudsakligen görs för felsökning. Mer primitiva terminal funktioner kan nås från programvara för modemet heter Modem Station.
  5.
  Försök med att använda en annan telefonlinje.
  6.
  Försök att etablera telefonanslutningen, om problemet har att göra med hur telefonbolag dirigeras samtalet (som skiljer sig varje gång någon ringer) snarare än med hårdvara eller mjukvara.

  Computer misslyckas att känna igen modemet


  1.

  Se till att modemet är påslaget. Strömbrytaren är på toppen av externa US Robotics modem.
  2.
  Skriva kommandon endast versaler när du skriver kommandon i terminalen läget på RapidComm programmet.
  3.
  Bekräfta att Interrupt Begäran (IRQ) och kommunikation (COM-port) inställningar är korrekta i Windows Enhetshanteraren och din programvara. Testa de här inställningarna genom att sätta in Anslutningar CD som medföljde US Robotics modem i datorns CD-ROM-enhet. Klicka på "Kör" på "File" menyn och skriv "D: \ comtest. exe", tryck på ENTER. Programmet kommer att visa tillgängliga COM och IRQ-inställningar. Skriv upp dem och ställa in byglar på modemet till de tillgängliga inställningarna om det inte redan använder dem. Observera att en justering av bygelstift är en teknisk process som kräver stor uppmärksamhet till manualen för din US Robotics modem eller samråd med US Robotics teknisk support avdelning eller annan dator professionell.

  Screen Visar Random eller "Garbage" Tecken .


  1.
  Inom Modem Station programmet, som värdena för ordlängd, stoppbitar och paritet modemet lika med dem som modemet du ringer. Typiska inställningar: paritet=ingen, databitar=8, stoppbitar=1, flödesreglering=hårdvara (RTS /CTS). Tillgång alternativ för dessa värden på "Data Control" skärmen under "Modem Configurator"-menyn. Modem Configurator är åtkomliga från huvudmenyn i Modem Station.
  2.
  Se till att flödet reglaget på programvaran och modemet är desamma. För hårdvara: RTS /CTS, för programvara: XON /XOFF. Åt dessa inställningar genom att högerklicka "Den här datorn" i Windows startmeny att få tillgång till "Systemegenskaper". Klicka på fliken "Maskinvara" och sedan "Enhetshanteraren" under den fliken. Högerklicka på "Modem", välj "Egenskaper" klickar du på fliken "Avancerat" och klicka på "Ändra standardinställningar Inställningar". "Flödeskontroll" är en alternativ under "Ändra standardinställningar Inställningar".
  3.
  Fyll optimal flödeskontroll inställningarna på modemet genom att skriva AT F1 i RapidComm terminal-läge och trycka på retur.

  täta rapporter av cykliskt redundans (CRC) Fel och låg tecken per sekund (CPS)


  1.
  att ringa igen så att det kommer att dras på olika sätt.

  2.
  Typ AT F1 i terminal läge inifrån RapidComm och tryck ENTER för att ladda eller ladda om optimala inställningar flödeskontroll.
  3.
  Sänk serieporten skattesats på 57. 600, 38. 400 eller 19. 200 bps i din kommunikation programvara. Inom Modem Station, anlöpa hamn hastighet alternativ i "Data Control" skärmen under "Modem Configurator"-menyn. Modem Configurator är åtkomliga från huvudmenyn i Modem Station.

  Tips och varningar


 • telefonnummer och annan information kan vara föråldrad i en äldre US Robotics modem handboken. Kontrollera online US Robotics stödja sida (se "medel") för aktuell kontaktinformation för teknisk support.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Hur konvertera en flv till en mp3 på en Mac

Relaterade artiklar


 • hur du lagrar HP-tonerkassetter
 • rensar en film från en CD
 • vad är en thinkpad?
 • hur man installerar minne i en Compaq Armada E500
 • hur du ställer in en scanner på en dator eMachines
 • hur man bränner en skrivbar CD
 • hur man fixar en HP laptop skärm
 • hur du installerar minne i en avgörande pc
 • hur du installerar minne för en Mac mini
 • hur man skär en metall pc fall