Dator > datorhårddisk tips

 • datorhårddisk tips


 • Enligt Dux Computer Digest publicering var datorns hårddisk först infördes 1956. Denna första början hårddisk hade en lagringskapacitet på bara fem megabyte, en liten del av modern lagringsutrymme. Idag har hårddiskar blivit mycket vanlig, men är fortfarande känsliga för flera problem. Det finns flera tips som kan hjälpa dig att förhindra förlust av hårddisk data.

  Diskrensning

  Liksom alla bitar av hårdvara, rätt att behålla en hårddisk är viktigt. Hårddiskar har ändlig lagringsutrymme. Om detta utrymme blir alltför rörigt och oorganiserat, kan datorn ha svårt att hitta nödvändiga filer. Detta kan leda till en avmattning av datorn, eller fel om filerna inte kan lokaliseras.

  Ett av de enklaste sätten att rensa upp en hårddisk och hålla den fungerar som den ska är att ta bort oanvända filer och mappar . Detta görs manuellt. Om en programvara inte längre används bör det avinstalleras. Nästan varje program har en "avinstallera" alternativ som kan nås från sitt program katalog. Helt ta bort oönskade program gör att datorn kan hitta de filer som behövs på hårddisken på kortare tid.

  Förutom att ta bort oanvända filer, kan Diskrensning verktyg användas för att hålla en hårddisk kör på högsta prestanda. En Diskrensning tar bort många typer av filer som inte är allmänt synliga, men som kan ackumuleras över tiden. Dessa filer innehåller vanligtvis tillfälliga Internet-filer, filer placeras i papperskorgen, och äldre oanvända filer. En Diskrensning ofta medföljer en dator. Till exempel kan Windows rensningsverktyget nås på Start-menyn under "System Tools". Andra operativsystem har snarlika verktyg.

  Underlåtenhet Förebyggande

  Även med rutin Diskrensning underhåll, hårddiskar är fortfarande känsliga för fel orsakade av fel eller fysiska problem. Dessa misslyckanden kan minimeras eller förhindras genom att följa flera riktlinjer.

  En av de vanligaste typerna av problem med hårddisken orsakas av "logiska fel. " Detta innebär att själva hårdvaran är inte trasigt, men är inte samverkar med resten av datorsystemet korrekt. Ett enkelt sätt att förhindra logiska fel är att aldrig ta bort eller flytta systemfiler. Dessa speciella filer används av operativsystemet för att fungera korrekt. Sådana filer är vanligtvis ligger i en mapp som innehåller etiketten "System". Dessa filer bör endast ändras genom en dator professionell.

  Hårddiskfel kan också orsakas av faktiska mekaniskt fel. Inuti varje hårddisk finns flera små rörliga delar. Om dessa delar skadas, kommer enheten inte att fungera korrekt. På grund av detta mottaglighet bör datorer inte tas bort eller glasburk på något sätt. Detta är särskilt viktigt för bärbara datorer, som lätt kan släppas från ett skrivbord eller under transporten.

  Drive Recovery

  Även om rutin sanering underhåll och bristande riktlinjer förebyggande misslyckas, och en hårddisk skadas, inte data nödvändigtvis borta. Flera metoder finns för att återställa data på en disk som har slutat att fungera ordentligt.

  Data på en skadad hårddisk kan möjligen återvinnas med hjälp av särskilda återvinning programvara. Denna programvara kan ofta hämtas från datortillverkarens webbplats, eller från populära program webbplatser som Microsoft. com och Download. com. För återvinning ska fungera måste hårddisken tas bort och anslutas till en väl fungerande förvaltningsplan dator. När återvinning programvara körs kommer den att försöka få ut så mycket data från den trasiga hårddisken som möjligt, och spara den på ett säkert sätt.

  I de fall där hårddisken är så fysiskt skadad att den inte kan anslutas till en annan dator, datarekonstruktion finns tillgängliga. Dessa tjänster öppnar skyddande fråga om en hårddisk och försök att återställa data från de inre delarna. Medan vanligtvis en sista utväg metod är detta tjänsten normalt erbjuds av någon större dator reparation företaget och kan användas om data är mycket viktigt.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Vad är platt-skärmar gjorda av?

Relaterade artiklar


 • hur man bestämmer MAC-adressen för en dator
 • Duo-processor T9550 vs Duo-processor T9600
 • Inaktivera ett trådlöst kort via register redigera
 • Hur uppdaterar man BIOS på en Alienware 7700?
 • hur man rengör munstycken skrivhuvud
 • hur man byter en Dell D620 trådlöst kort
 • hur du växlar till batteridrift på min laptop
 • hur du uppgraderar RAM-minne för Dell Dimension 3000
 • Felsökning av en Eee PC 900
 • hur man byter ett grafikkort i en Dell 6400