Dator > hur man upprätta en trådlös anslutning på min laptop

 • hur man upprätta en trådlös anslutning på min laptop


 • Du kan ansluta till Internet från en bärbar dator med trådlösa funktioner genom att upprätta en trådlös anslutning. Vissa bärbara datorer har ett inbyggt trådlöst kort som kan aktiveras för att kommunicera med en router i närheten. Äldre bärbara datorer utan den trådlösa funktionen kommer att behöva en extern trådlös anslutning. För att fastställa nätverket, måste du installera en trådlös router. När nätverket är konfigurerat kommer den bärbara datorn kan ansluta till Internet, förutsatt att det är inom räckhåll för routern

  Du behöver:.
  Laptop.
  Trådlös router.
  Kabel-eller bredbandsmodem.
  Stationär dator.


  1.
  Stäng av din bärbara dator och installera den trådlösa routern. Om modemet är ansluten till en stationär dator, koppla ur kabeln. Se routerns manual för instruktioner om installation och konfiguration. Anslut din router med trådlöst modem-kabel eller bredband-och koppla in strömsladden. När du kopplar in kablarna, kommer routern att "bron" enhet mellan datorn och modemet. Om din Internetanslutning direkt feeds ett fristående modem kan du installera routern genom att ansluta den till modemet och driva upp båda enheterna.
  2.
  Säkra ditt trådlösa nätverk. Så snart din router är installerat ett trådlöst nätverk som inrättats och kan nås av vem som helst i närheten med en trådlös enhet, t. ex. en bärbar dator eller till och med smart-telefoner och handdatorer. Om du inte lösenordsskydda ditt nätverk får du tillåter obehöriga, och du kommer att äventyra din integritet och säkerhet. Du kommer att bli tillfrågad om ett namn för nätverket och ett lösenord eller nyckel när du installerar routern. Alla användare på enheter som ska ansluta till routern måste sätta denna information i innan de fick tillgång till nätet.
  3.
  Stäng av datorn, dra ut strömkabeln och sätt i det trådlösa kortet. Om din bärbara dator har inbyggda trådlösa funktionerna behöver du inte ett externt kort. Starta den bärbara datorn och sätt in installationsskivan för att ladda drivrutiner och slutföra installationen.
  4.
  Aktivera det trådlösa kortet. Om du använder ett externt kort, kan du aktivera kortet från sin programvara. För bärbara datorer med inbyggda trådlösa funktioner, kan funktionen initieras av en knapp, oftast med en antenn ikon.
  5.
  Kontrollera signalstyrkan från aktivitetsfältet längst ner till höger på skärmen. Om signalen är svag, flytta till en plats i närheten av routern.
  6.
  Dubbelklicka på den trådlösa ikonen i aktivitetsfältet. Du kan visa en lista över alla tillgängliga nätverk. Bläddra ner tills du ser namnet på det nätverk du skapat och klicka på "Anslut". Du blir ombedd att ange ett lösenord innan du kan ansluta till Internet. Du kan auktorisera den bärbara datorn för nätverket, så att nätverket säkerhet funktionen känner av laptop och inte be om ett lösenord för framtida inloggningsförsök.

  tips och varningar


 • Det finns olika typer av trådlösa routrar som finns för användning i olika tillämpningar och inställningar. Gör din forskning om olika märken och typer av trådlösa routers, innan du får en.
 • Om routerns installationsprogrammet inte be om ett lösenord, då det etablerade nätverket kommer vara öppet tillgängliga. Se till att du manuellt koppla ett lösenord innan du använder nätet.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man uppgraderar ett kort VGA-video

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera handskrift till text på en Tablet PC
 • hur man använder en mobiltelefon som ett modem för Internet
 • hur man byter CMOS-batteriet i en Dell 4100
 • Hur får jag mitt Bluetooth för att ansluta till min mobiltelefon med Windows Vista?
 • hur man sätter musik på ett minneskort till en mobiltelefon
 • felsökning av en windows virtuellt tangentbord
 • hur man byter en pci modem kort
 • felsökning av en scanner Lexmark skrivare
 • hur man raderar en CD med datorn torn
 • hur man sätter på Bluetooth på Windows XP Professional