Dator > hur nätverket en USB-skrivare

 • hur nätverket en USB-skrivare


 • Om du inte har råd med en ny nätverksskrivare kan du dela en vanlig USB-skrivare via ett nätverk. Det är ganska enkelt att installera en skrivare på en dator, sedan har den datorn dela skrivaren över nätverket. När en dator fungerar som en "skrivarserver" andra datorer i nätverket kan skriva ut till sina anslutna skrivaren

  Du behöver:. .
  Internetanslutning
  Trådlös anslutning.


  1.
  Innan du kan dela en skrivare över nätverket, måste du välja en dator att fungera som skrivarserver för resten av nätet. Välj en dator som vanligtvis är påslagen. Om datorn är avstängd, kommer skrivaren att försvinna från nätverket och inga andra datorer kommer att kunna skriva ut på den. På grund av mängden av IT-resurser som behövs för att hantera utskriftsjobb, bör den valda datorn också bara användas som en skrivarserver. Det är möjligt att använda en dator skrivarserver för andra uppgifter, t. ex. publicering eller e-post, men när ett utskriftsjobb tas emot, kommer det att orsaka en tillfällig inbromsning och kan störa andra program som körs.
  2.
  Anslut skrivaren till den valda datorn och installera nödvändiga drivrutiner och programvara. Eftersom varje skrivare är olika är ett av de enklaste sätten att installera en skrivare att besöka tillverkarens webbplats där du kan söka efter och ladda ner nödvändig mjukvara för att slutföra installationen.
  3.

  Gör en lista över alla andra datorer som kommer att skicka utskriftsjobb över nätverket och notera vilka operativsystem de använder. Om en dator har samma operativsystem som skrivarservern, inga ytterligare åtgärder behöver vidtas. Om till exempel din skrivarserver som kör Windows XP och en annan dator i nätverket kör Windows Vista eller Windows 7, föraren som krävs för att sända utskriftsjobb kan vara olika, så du kan behöva ta ytterligare steg innan du fortsätter.

  4.
  Kontrollera listan för operativsystem obalans. Om till exempel din skrivarserver använder Windows XP och du har en dator med Windows Vista på ditt nätverk, skrivarservern skickar XP-versionen av drivrutinen till Vista maskin när den försöker lägga till skrivaren, vilket kan leda fel eller systemet kraschar. Se till att varje dator har skrivardrivrutiner för dess operativsystem. Återgå till skrivaren tillverkarens hemsida, hämta och installera rätt drivrutin för datorn.
  5.
  Tillbaka till skrivarservern och öppna ett område skrivarens kontrollpanel. För alla Windows-operativsystem, är listan över installerade skrivare som finns på Kontrollpanelen, som vanligtvis ligger på Start-menyn. Öppna området skrivarens kontrollpanel, ibland med titeln "Skrivare och fax", och den nyligen installerade skrivaren kommer att listas där. Om det finns flera listade skrivare, vara säker på att du just installerat ingår.
  6.
  Högerklicka på den skrivare som du vill dela över nätverket, välj sedan "Egenskaper "från menyn som visas. På de fastigheter som öppnas, märkt klicka på fliken "Dela". Välj "Dela den här skrivaren" och det kommer att låsa upp "Share name". Detta är namnet på skrivaren som andra datorer i nätverket kommer att se det, så skriv ett logiskt och lätt att komma ihåg namn för det.
  7.
  Klicka på "Apply"-knappen längst ned i fönstret för att använda inställningarna skrivardelning du just angav. Om inga fel eller varningar visas, klicka OK för att spara ändringarna permanent. Nu när skrivaren är inställd på att delas, är den synlig i nätverket för att alla andra datorer.
  8.
  Gå till varje dator i nätverket som använder den delade skrivaren och öppna samma tryck kontroll området på Kontrollpanelen. På den övre vänstra sidan, bör det finnas en länk som heter "Lägg till en skrivare. "Om detta inte syns, högerklicka på ett tomt utrymme i huvudområdet under listan av andra installerade skrivare (om någon) och välj" Lägg till skrivare ".
  9.
  Klicka "Nästa"-knappen och det kommer att fråga om den skrivare som du lägger till en lokal skrivare eller en nätverksskrivare. Välj det alternativ nätverksskrivare och klicka på "Nästa" på nytt.
  10.
  Denna nya skärm finns flera sätt att lokalisera datorn skrivarservern och dess skrivare i nätverket. Beroende på installationen av ditt nätverk, välja vilket metod är mest effektiv. Det förvalda alternativet "Bläddra efter en skrivare", visas en lista över alla enheter i nätverket. Du kan navigera genom listan för att hitta namnet på skrivarservern. Klicka på plustecknet bredvid skrivarserverns namn visas alla anslutna enheter och dess delade skrivaren kommer att listas där. Välj att skrivaren och klicka på "Nästa".
  11.
  En säkerhetsvarning kan visas att säga att skrivarservern är på väg att skicka en drivrutin till den aktuella datorn och detta bör endast ske om skrivarservern är betrodd. Klicka på "Ja" för att tillåta processen att fortsätta. Föraren krävs för att använda skrivaren kommer att skickas över nätverket och installeras automatiskt. Om det installeras utan problem, frågar slutliga skärmen om den nytillkomna skrivaren bör fastställas som standard. Standardskrivare är de som utskriftsjobb skickas till om ingen skrivare är särskilt utvalda när en användare skriver ut ett dokument. Välj "Ja" om skrivaren kommer att vara den primära skrivare som används för de flesta utskriftsjobb eller "Nej" om det är en backup eller specialiserad skrivare används endast för vissa uppgifter.
  12.
  att testa nätverksutskrift, skriva ut några dokument eller en fil från valfri dator i nätverket än skrivarservern. När standarden utskriftsalternativ öppnas, bör nätverksskrivare visas som en tillgänglig skrivare. Om det var in som standardskrivare under installationen, kommer den redan valts i detta fönster. Om det inte redan är vald, vänster klicka en gång på den för att välja det. Klicka på "OK" för att skicka dokumentet till skrivarservern, som bör skicka den till skrivaren.

  tips och varningar


 • Kontakta personen som konfigurerar ditt nätverk säkerhet om skrivaren inte visas när du surfar till den i nätverket i steg 10. Vissa maskinvara, programvara och Windows säkerhetsinställningar kan blockera skrivardelning, och de kan behöva ändras.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man installerar en HP Photosmart C3100-skrivaren

Relaterade artiklar


 • Hur du kopierar en inkorg till en zip-enhet i Internet Explorer
 • typer av högtalare för datorer
 • Skillnaden mellan en scvd & en DVD-brännarprogram
 • hur man ansluta flera skärmar till min laptop
 • hur man uppgraderar en ny dator med ett gammalt dator
 • hur man använder Canon PIXMA iP4300
 • hur du ansluter en USB-skrivare till en seriell port dator
 • Hur är pekskärmar gjort?
 • hur du uppdaterar ljud drivrutiner i Windows XP
 • orsakerna till flash-enhet fel