Dator > hur du säkerhetskopierar en gammal hårddisk på en ny dator

 • hur du säkerhetskopierar en gammal hårddisk på en ny dator


 • De flesta hårddiskar är antingen SATA eller IDE. SATA är den nyaste hårddisken typ, och det är snabbare än IDE. SATA står för Serial Advanced Technology Attachment och IDE står för integrerad drivelektronik. Båda är fortfarande ganska likartade, och kopiering eller säkerhetskopiera filer från en hårddisk till en annan på en dator är ganska enkelt. Den gamla hårddisken kommer att vara anslutna på något sätt till den nya datorn hämta data
  1
  . . Öppna fallet på den nya datorn genom att skruva av Phillips-skruvarna på baksidan av ärendet dörren.
  2.
  reda på vilken typ av hårddisk dina gamla och nya enheter. Enheterna kommer antingen att SATA eller IDE. IDE står för integrerad drivelektronik och SATA står för Serial Advanced Technology Attachment. SATA är det nyare och snabbare teknik. Datorns bruksanvisningen bör lista vad din nya enheten är och vilka anslutningar datorn har för enheter. Titta på den gamla hårddisken, är det högst sannolikt IDE. För att vara säker, läs informationen på baksidan av enheten eller kontakta tillverkaren om du har några frågor.
  3.
  Fäst den gamla enheten till den nya datorn. Om den gamla enheten och den nya enheten är av samma typ kommer det att bli lättare. Om de är både IDE du kan ansluta både enheter på en IDE-kabel eftersom IDE-kablar har två anslutningar på dem. Ställ tillbaka den gamla IDE-disken till slav genom att flytta den lilla vita plastbit som kallas en jumper, att slaven position. Det finns ett diagram på toppen av enheten illustrerar de olika inställningar, inklusive master och slave. Om din nya enhet är en SATA, kan du ansluta din gamla kör till en optisk CD eller DVD-enhet-kabel istället som förmodligen kommer en IDE-disk. Om båda enheterna är SATA-enheter, bör ditt moderkort ha flera anslutningar för SATA-enheter, och du kan ansluta den gamla enheten i en öppen SATA-anslutning på moderkortet. Anslut den gamla enheten på samma sätt den nya är ansluten.
  4.
  Starta om datorn. Operativsystemet ska visa den gamla hårddisken som en annan enhetsbeteckning med alla listade filer. Kopiera alla filer från den gamla hårddisken till den nya. Din gamla hårddisk är numera stöd till den nya enheten. Stäng av datorn och koppla bort den gamla hårddisken.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du uppgraderar hårddisken på en Dell Inspiron 1100

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar en diskett i linux
 • hur du aktiverar Bluetooth på en Dell laptop
 • instruktionerna för att installera RAM i en bärbar dator
 • hur man uppgraderar en aluminium PowerBook G4 hårddisk till 7200 rpm
 • hur man konfigurerar licensnycklar för Avaya trådlösa PC-kort
 • kan återställa datorn färger
 • 2008 gateway Tablet PC-funktioner
 • hur man byter en 2800 64 AMD Athlon lite i pin-processor
 • hur man gör ett samtal till en mobiltelefon utomlands
 • Hur du tar isär min xbox utan att skada höljet