Dator > hur man reparera en Presario 2500 bärbar dator

 • hur man reparera en Presario 2500 bärbar dator


 • Datorer är avancerade delar av utrustning som ofta kräver felsökning och reparation, och samma gäller för Compaq Presario 2500 laptop. Vanliga problem är bland annat batteri brist eller försämring, tangentbord fel och problem displayen. Ibland kan dessa komponenter måste finjusteras och ersättas, men lyckligtvis även en nybörjare kan utföra dessa operationer så länge han har Phillips och Flathead skruvmejslar vid redo

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . Skruvmejsel.


  1.
  Kontrollera att det finns ingen makt anslutningsproblem via nätadaptern. Detta är det enklaste fix. Kontrollera och se till att adaptern är ordentligt ansluten både till baksidan av Presario 2500 laptop och i vägguttaget eller överspänningsskydd.
  2.
  Byt ut batteriet. Stäng av din Presario 2500, och vänd över den bärbara datorn och lokalisera den horisontella konturerna av batteriet på baksidan mitten av datorn. Batterier försämras över tid och din Presario 2500 laptop batteri kan behöva bytas ut. Skjut batteriets Stängningsanordningen under batteriet för att lossa och ta bort den. Skjut in det nya batteriet tills det låses på plats.
  3.
  Tillbaka Presario 2500 laptop tangentbordet om det inte svarar. Vänd på enheten över och hitta tangentbordet skruvarna på baksidan, vilket kommer att märkas med ett litet tangentbord ikon. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort dessa skruvar.
  4.
  Vänd Presario 2500 laptop tillbaka över och leta rätt på tangentbordet sköld strax nedanför den bärbara datorns skärm och på toppen på tangentbordet. Använd en skruvmejsel som en kil för att bända upp kanterna på skärmen för att ta bort den.
  5.
  Dra tangentbordet försiktigt upp för att avslöja tangentbordskabeln som går från botten med det till tangentbordskontakten vid foten av Presario 2500 laptop. Vänd kontakten från horisontellt läge i upprätt läge för att koppla ur kabeln. Dra ut tangentbordet helt och ställ den åt sidan. Skjut den nya i och gör anslutningen tangentbordskabeln, och ersätta skölden och skruvar.
  6.
  överväga att ersätta din Presario 2500 bärbara displayen om bevaka frågor som varken kan avhjälpas genom justeringar ljusstyrka eller starta om datorn. Använd din stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna runt på ramen (utanför) på skärmen. Ta bort ramen och märker metall fästena på båda sidor av displayen. Ta bort de två skruvarna borrade i varje.
  7.
  Leta omriktaren kabeln, som nu kan ses i mitten av botten av den exponerade skärmen. Det är en vit kabel som kör in i en vit kontakt. Flip denna kontakten i upprätt läge för att koppla ur kabeln omriktaren sedan sakta lyfta skärmen upp och ut. Skjut in din nya skärmen kopplar omriktaren och byt alla relevanta skruvar och ramen.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:dator lcd vs LCD-TV

Relaterade artiklar


 • hur man gör en mini-cd
 • hur du ställer in d-länk trådlös
 • instruktioner för installation av en webbkamera på en HP
 • hur man byter en LCD-skärm på en Acer Aspire 5100
 • Hur konvertera bilder till en digital skanner
 • Felsökning av en LaserJet P2015d
 • hur man använder en portreplikator
 • hur du kan visa historik i en dators minne
 • hur man installerar Toshiba Satellite 2675dvd minne
 • hur du installerar minne på en gateway t-6815