Dator > instruktionerna för att installera RAM i en bärbar dator

 • instruktionerna för att installera RAM i en bärbar dator


 • Lägga mer RAM-minne moduler på din bärbara dator kommer att öka dess prestanda och låt den gå snabbare. Så snart de nya modulerna är installerade, kommer den bärbara datorn starta upp och stänga smidigare, och program kommer att ladda och köra snabbare. Uppgradering en bärbar dator är mycket lättare nuförtiden eftersom de flesta tillverkare har insett den växande efterfrågan på uppgraderingar och utveckla sina produkter för enkel åtkomst och utbyte. I de flesta moderna bärbara datorer, kan RAM-moduler nås genom att ta bort ett lock på undersidan av enheten.

  Du behöver:
  Laptop
  . Bruksanvisning.
  RAM-moduler.
  Skruvmejsel.


  1.
  Läs manualen för instruktioner om att öppna RAM luckan. Om du inte hittar den manuella, gå till din tillverkarens webbplats och skriv in din bärbara dator modellnummer för en nedladdningsbar e-bok (PDF) version av manualen. Om du inte har fått nya RAM-moduler ännu, hänvisas till manual för att kontrollera din bärbara RAM typ och maximal RAM, och köper därefter.
  2.
  Stäng av datorn, koppla ur nätsladden och ta bort batteriet från sin egen brygga under den bärbara datorn. Försök aldrig att plocka isär en elektronisk anordning eller ta bort någon av de inre delarna, medan det fortfarande har en direkt strömkälla.
  3.
  Hitta och ta bort panelen som täcker RAM-moduler. Det plasthölje kan hållas på plats med skruvar och andra låsanordningar. Lossa bilagor och ta bort panelen.
  4.
  Jorda dig genom att röra vid ett metallföremål. Statisk elektricitet kan skada datordelar, aldrig klara av inre komponenter utan jordning dig själv
  5. .
  bort den befintliga moduler. Om det finns lediga RAM-minnesplatser, behöver du inte ta bort moduler för närvarande på plats. Om det inte finns några lediga platser, ta bort RAM-moduler genom att lossa små metallclips på vardera sidan av markerna. Dra försiktigt modulerna utåt i 45 graders vinkel.
  6.
  In den nya RAM-modulen. Rikta den lilla skåran på RAM-modulen med en motsvarande skåra på spåret, och sätter i modulen tänder slut i facket. Försiktigt tvinga chip i och bildar en 45 graders vinkel med basen av den bärbara datorn. Håll tvingar modulerna i tills du hör metallclipsen klickar på plats.
  7.
  Sätt tillbaka RAM-panelen. Orientera höljet enligt dess skruv-hål och föra den närmare den bärbara datorn. Snap tillbaka och göra om bilagor som skruvar och låsanordningar.
  8.
  Sätt i batteriet, koppla in nätsladden och slå på den bärbara datorn. Du har uppgraderat din bärbara RAM och operativsystemet (OS) bör upptäcka de nya modulerna, högerklicka på "Den här datorn" och titta från "Egenskaper" eller "System Properties" (beroende på OS version). Den nya RAM-moduler skall redovisas under "Memory".

  Tips och varningar


 • Kontrollera hur många lediga RAM-minnesplatser du har innan du köper moduler.
 • inte alltför mycket kraft när du sätter i nya moduler. Om de nya modulerna fastnar, eller verkar inte passa, kan du ha fått oförenligt RAM-moduler för din laptop.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man installerar ett NVIDIA GeForce 512mb grafikkort

Relaterade artiklar


 • Hur testar jag tangentbordet på en HP Pavilion?
 • Hur konvertera scart till VGA
 • hur du installerar minne för en Mac mini
 • hur man installerar en P4 processor
 • hur man konfigurerar licensnycklar för Avaya trådlösa PC-kort
 • hur du flyttar en stationär PC
 • effekterna av magneter på datorer
 • Hur konvertera en mp3 till cd-format på nero
 • hur man skriver ut w2’s på skrivare
 • information om mobil teknik