Dator > hur man uppgraderar en aluminium PowerBook G4 hårddisk till 7200 rpm

 • hur man uppgraderar en aluminium PowerBook G4 hårddisk till 7200 rpm


 • Majoriteten av hårddiskar från 120GB till 500GB ha en genomsnittlig databehandling hastighet av 5. 400 till 15. 000 varv per minut (RPM). När det gäller de 7200 RPM hårddisk, detta kan översättas till ungefär 70 MB data per sekund. En uppgradering till en 7200 RPM hårddisk ger bättre prestanda. Om du planerar att uppgradera hårddisken i din Powerbook G4 laptop, måste du helt isär datorn. Lyckligtvis denna uppgift är inte så svårt, men det kräver tålamod och omsorg.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Liten platt skruvmejsel.
  Antistatiskt wrap.
  Små sexkantig skruvmejsel.


  1.
  Stäng av PowerBook, stäng LCD-display, koppla bort strömmen, ta ut batteriet och alla kablar eller externa enheter. Bifoga ett antistatiskt wrap på handleden, och anslut sedan kabeln klippet till Powerbook ytterhölje. Detta kommer att bidra till att förhindra elektriska stötar från statisk elektricitet skada din dator.
  2.
  Placera den bärbara nedåt, och sedan använda en platt skruvmejsel för att ta bort gummifötterna dölja varje Phillips-skruv på de fyra hörnen på undersidan hölje. Ta bort de fyra nu exponerade Phillips-skruvarna från de fyra hörnen på Powerbook: s hölje.
  3.
  Ta bort de tre insexskruvarna från botten laptop höljet, och sedan ta bort de två Phillips -skruvarna från batteriet-pack facket.
  4.
  Använd en liten platt skruvmejsel för att bända bort den nedre hölje av den bärbara datorn. Placera Powerbook uppåt och öppna sedan på LCD-displayen så långt det går.
  5.
  Lossa de tre flikarna behålla säkra tangentbordet på plats. Flikarna ligger längst till vänster (mellan ESK och F1), i mitten (mellan F5 och F6) och längst till vänster (mellan F11 och F12). Lyft tangentbordet ur den bärbara datorn bas, och ställ sedan in den åt sidan.
  6.
  Koppla bort AirPort-kortet antenn, och sedan ta bort de fyra Phillips huvud-skruvarna som håller fast AirPort kort och RAM-modul locket på plats. Ta bort de sju Phillips-skruvar säkra den övre luckan som döljer de flesta moderkort.
  7.
  Placera Powerbook nedåt och ta bort alla återstående skruvarna.

  8.
  Placera den bärbara datorn med framsidan upp, och sedan bända upp den övre fallet från Powerbook bas. Koppla loss högtalarkabeln från övre höljet och ställ den åt sidan.
  9.
  Lyft silver täcka ur den bärbara datorn, och sedan ställa den åt sidan.

  10.
  Ta bort de fyra Phillips-skruvarna fäster hårddisken till moderkortet. Lyft ut hårddisken ur den bärbara datorn basen något. Koppla bort SATA-kabel från baksidan av hårddisken, och sedan försiktigt den gamla hårddisken till den sidan.
  11.
  Installera den nya 7200 RPM hårddisk samt montera ihop Powerbook med upprepa steg 1 till 10 i omvänd ordning.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man uppgraderar en Dell Inspiron 9300

Relaterade artiklar


 • Skillnaden mellan 64-bitars och 32 bitars system
 • hur du kan få laptop tillbaka nycklarna på en Toshiba
 • tips och tricks för att göra ett arbete bläckpatron som bara har suttit
 • hur du lägger till RAM-minne till en HP
 • hur man installerar ett ljudsystem på min dator
 • hur man gör en ren färg arkskrivare test
 • hur man fixar papperet foder på en Brother-skrivare
 • hur du formaterar C-enheten på en Dell-dator
 • hur man spelar in en mp3 till en CD-R
 • hur man byter ett PCI-modem kort för en Dell Dimension 3000