Dator > Hur konvertera negativ till digital skanner format i färg

 • Hur konvertera negativ till digital skanner format i färg


 • Gör att digitala bilder från färgnegativ är relativt enkelt om du vet hur man använder programvara dator avbildning. Du behöver ett program som har förmågan att interagera med en scanner, samt antingen en flatbäddsskanner som en bricka fastsättning acceptera negativ eller en film /bild-specifika scanner

  Du behöver:.
  Färgnegativ .
  Imaging programvara som interagerar med en skanner.
  Flatbäddsskanner med film-skanningfunktion eller en film /diascanner.


  1.
  Slå på skannern innan du öppnar bildprogram. Vissa program kommer inte att erkänna skannern, såvida den är påslagen första.
  2.
  Rengör glaset på din flatbäddsskanner så damm och ränder kommer inte att försämra bildkvaliteten. Några Flatbäddsskannrar som är byggda för att skanna både tryck och transparenta material kommer att ha en ogenomskinlig in i locket, som döljer en annan glasplatta. Ta bort denna insats för att skanna negativ och rengöra ytan också. En film /diascanner har bara en kortplats för att infoga filmen med ingenting externa att rengöra.
  3.
  För en flatbäddsskanner, placera negativ, enligt din skanner manuell instruktioner, in i negativa-visst fack. Instruktioner brukar tyda på att placera dem med framsidan nedåt i magasinet. Se den tunna plastremsor på facket stämmer med ytorna mellan varje bild på filmen innan du låser den negativa på plats. Placera brickan på skannern och stäng locket. För en film /diascanner, sätt i en negativ remsa av minst tre bilder i kortplatsen och skannern kommer att dra de negativa insidan.
  4.
  Öppna din scanner programvara i din bildprogram. Det är oftast görs genom att klicka på "File" och sedan "Importera" och sedan välja namnet på din scanner.
  5.
  Välj "Negativ" om skannerprogramvaran frågar om bilden är ett negativt eller positivt. Flatbäddsskanner programvara kan fråga sig om den är genomskinlig reflekterande. "Transparent" klicka Klicka på knappen "Förhandsgranska". Detta ger en snabb genomsökning av allt på negativa band, som visar bilder som positiva.
  6.
  Skanna en bild i taget, om du använder den vanligaste typen av scanner programvara. Välj den första bilden med hjälp av rektangel på skärmen för att beskära den. Beskära bilden nära kanterna för att hjälpa programvaran bestämma lämplig kontrast och färgbalans.
  7.
  Välj en storlek för den slutliga bilden. Beroende på skannerprogrammet, får detta göras genom att ange en procentuell ökning från den ursprungliga storlek, eller skriva i exakt storlek, t. ex. 5 av 7 inches.
  8.
  Välj ett bildupplösning. Om du gör bilder för en hemsida, välja 72 ppi (pixlar per tum). För att göra en högkvalitativ utskrift, 300 ppi eller mer kan bli nödvändig.
  9.
  Korrigerar kontrast eller färgbalans använda bildläsaren. Justeringar kan göras senare under bildhanteringsprogram också, men det är bäst att börja med en korrekt justerad scan. Vissa scanner programvara kan du välja filmtyp, som kan hjälpa fastställa dessa justeringar, men manuell kontrast och färg val hjälpa perfekt här.
  10.
  Klicka på "Scan" för att göra ditt slutgiltiga skanna och spara i filformatet är nödvändiga för din användning. Negativa kan avlägsnas från facket på flatbäddsskannern genom att skjuta tillbaka låsmekanismen. Filmen /diascanner kräver vanligtvis att du trycker på en eject-knappen i skannerprogrammet som mekaniskt kommer att driva negativhållaren ur skannern.

  Tips och varningar


 • En film /diascanner i allmänhet kommer att uppnå en bättre bildkvalitet än en flatbäddsskanner, men flatbäddsskannrar är mer prisvärd och mångsidig. Om du använder en film /diascanner, se filmen fäste (snarare än bilden bifogad fil) sätts in i skannern.
 • särskilda rengöringsmedel och dukar är tillgänglig som kommer att hjälpa till att hålla flatbäddsskannern glaset från repor. Handtag negativ endast från sina kanter, eller med tyg handskar för att skydda film från repor och fingeravtryck.
 • filer inte skall skannas med en högre upplösning än nödvändigt för sitt ändamål. Filer avsedda för webbsidor kan variera från 72 till 100 ppi. Tidningar kräver 150 ppi. En högkvalitativ fotografi bör vara minst 300 ppi. Böcker och glansiga tidningar kan behöva 400 ppi.
 • Mest scanner programvara kan du spara i ett av två filformat: TIF eller JPG. En JPG är en komprimerad fil som kan variera i kvalitet och är det bästa valet när filen ska användas på en webbsida. Om din bild ska skrivas ut, spara den som en TIF, vilket är en okomprimerad fil av högre kvalitet.
 • Försök inte att dra en negativ ur en film /diascanner, eftersom det kan skada motorn.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man kan stoppa damm samlas i en dator fläkt

Relaterade artiklar


 • flygplats röntgen effekt på datorer
 • olika typer av datormöss
 • hur man bygger en dator enligt dina specifikationer
 • hur man rensar en Epson CX5400 skrivhuvud
 • hur man rengör en platt datorskärm
 • hur du ansluter en Brother-skrivare att en bärbar dator
 • hur man gör en antenn för en trådlös bärbar dator
 • hur man byter ett grafikkort i en bärbar dator
 • hur man ökar högtalarljudet
 • hur man installerar en HP 2575 skrivare