Dator > felsökning en laptop moderkort

 • felsökning en laptop moderkort


 • Moderkortet är den svåraste delen i en bärbar dator för att felsöka, på grund av sitt läge och intrikata arrangemang inne i datorn. Innan du försöker att felsöka din bärbara moderkort, se till att du har diagnostiserat problemet på rätt sätt-ett grafikkort problem och ett moderkort fel kan ha samma symptom initialt, men lösningar på två problem är olika

  Du behöver:.
  Laptop.
  Ersättning nätadapter.
  Skruvmejsel.
  Bruksanvisning.


  1.
  Sätt i nätsladden och prova med att sätta upp den bärbara datorn.
  2.
  Flush batteriet. Koppla den bärbara datorns nätsladd från AC eluttaget, ta ut batteriet ur sin egen brygga under den bärbara datorn och trycker på "Power"-knappen i ungefär tio sekunder.
  3.
  Kontrollera om "LCD stängd" switch har fastnat. När du stänger LCD locket på en bärbar dator, stänger växeln och instruerar LCD församling att sluta visa bilder på sin skärm. Om omkopplaren har fastnat i "LCD stängt" läge, kommer den bärbara datorn inte visa någon bild. Beroende på modell, kan omkopplaren vara belägna i olika regioner på den bärbara datorns yta, vanligtvis nära gångjärnen. Leta reda på strömbrytaren och ångra de "slutna" ställning om det har fastnat.
  4.
  Kontrollera laptop med en annan nätadapter. Nätadaptern får misslyckas och inte kan leverera den bärbara datorn med ström, även när den gröna lampan lyser. Anslut det nya kortet och prova med att sätta upp den bärbara datorn. Om du ansluter den bärbara datorn till samma vägguttag för det mesta, försök ansluta till ett annat uttag.
  5.
  Återställ RAM. Detta kan vara en enkel och okomplicerad process, eller en som deltar en, beroende på laptop modell. Vissa bärbara datorer har en RAM-lucka i botten som kan ångras att exponera RAM-moduler. I andra modeller, kan du behöva demontera tangentbordet för att få tillgång RAM-moduler, Se din manual för instruktioner om att ta isär tangentbordet. Med RAM i vyn ångra liten metall clipsen på båda sidor av modulerna för att frigöra RAM. Håll moduler på vardera sidan och dra sedan försiktigt ut ur hållaren. Sätt i RAM-moduler genom att sätta tillbaka det i hamn. Anpassa sina tänder med hamnen och försiktigt kraft den nedåt tills det klickar på plats.
  6.
  Ta ut hårddisken och optiska enheter (CD-ROM och DVD-ROM) om de är löstagbara. Vissa modeller av bärbara datorer kan demonteras lätt, helt enkelt genom att ta bort plastkåpor som täcker inre komponenter.
  7.
  Sätt i nätsladden och försöka slå på den bärbara datorn. Med RAM-moduler återställts, bärbara borttagbara komponenter lossnat och dess batteri bort, om den bärbara datorn fortfarande inte slås upp, kan du behöva byta ut moderkortet.

  Tips och varningar


 • Kontrollera om din LCD-skärm fungerar normalt innan du försöker att felsöka moderkortet. Anslut en extern skärm till laptop-om displayen lyser, är LCD-skärmen i stället för moderkortet, krossade
 • Försök aldrig att demontera din laptop medan den fortfarande är under garanti. . Alla tillverkare kommer att ogiltigförklara garantier om produkten tas isär.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man bränner CD-skivor på en hp pavilion a510n

Relaterade artiklar


 • hur man fixar den anpassningen på en HP färgskrivare
 • hur du formaterar en diskett i linux
 • hur man får bluetooth att erkänna min acer dator
 • Hur konvertera FAT32 filer på en flash-enhet till NTFS-filer
 • hur man använder Canon PIXMA iP4300
 • hur man återställa administratörslösenordet på en Eee PC
 • hur man gör en Bluetooth-antenn
 • hur man byter en bläckpatron för Epson Stylus c40ux
 • Skillnaden mellan CRT och LCD
 • hur man får Norton Disk Doctor för att arbeta på ntsf enheter?