Dator > jämförelse av laser & bläckstråleskrivare

 • jämförelse av laser & bläckstråleskrivare


 • En gång i tiden och välja mellan en laser och bläckstråleskrivare var ganska enkelt. Var och en av dem hade sina fördelar och nackdelar och det var lätt att se vilket som. Med förbättrad teknik, är det dock allt svårare att välja. Det finns fortfarande stora skillnader mellan de två teknikerna, men de är inte lika stort som de en gång var

  Du behöver:
  liten mejsel som
  . Datorväska.
  Moderkort.
  Minne.
  Hårddisk.
  DVD-brännare.
  Tangentbord.
  Mus.
  Monitor.

  Speed

  Laserskrivare brukade ha en solid ledning i hastighet kategorin. Även laserskrivare är fortfarande snabbare än sina bläckstråleskrivare motsvarigheter, är skillnaden inte lika stor som det en gång var. När du skriver ut vanlig text ark som dokument ordbehandlare, kan det vara svårt för en vanlig människa att säga ingen skillnad alls. Den verkliga skillnaden kommer när du skriver ut högkvalitativa, komplexa färgdokument. Laserskrivare inte ta längre tid att skriva ut dessa än att skriva ut ren text, medan bläckstråleskrivare sakta ner betydligt.

  Kvalitet

  För enkla dokument med text och grafik med låg upplösning, finns det inte en stor skillnad mellan laserskrivare och bläckstråleskrivare. Men precis som i den hastighet kategori, börjar saker förändras när du skriver ut högupplösta grafik och foton. Bläckstråleskrivare dämpas under dessa arbetstillfällen, men också producera mycket högre utskriftskvalitet än laserskrivare.

  Prissättning

  bläckstråleskrivare är i allmänhet billigare än laserskrivare. Billiga versioner kan kosta så lite som $ 50 medan billiga laserskrivare genomsnitt tre gånger så mycket, i april 2010. Köpeskilling är bara en aspekt av totalkostnaden, dock. Bläckstråleskrivare har dyra patroner, med några av som kostar nästan lika mycket som själva utrustningen. Laserskrivare bläck vanligtvis säljer för runt $ 40, som fortfarande är dyr, men mycket mindre än kostnaden för en ny skrivare.

  Storlek

  För de med begränsat utrymme, är storlek sannolikt en avgörande faktor när du väljer rätt skrivare. För det mesta, bläckstråleskrivare är mycket mindre än laserskrivare. Å andra sidan, laserskrivare erbjuder också mer papper förvaring, vilket minskar behovet av extra lagringsutrymme bortsett från skrivarens dimensioner.

  Reparation

  Laserskrivare har flera rörliga delar, vilket gör dem mer benägna att bryta ner än bläckstråleskrivare. Å andra sidan är laserskrivare delar allmänhet prisvärt, så reparationer är det osannolikt att kosta oöverkomliga. Med bläckstråleskrivare, om något går fel, är det oftast billigare att köpa en ny skrivare än att åtgärda problemet.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du visar återställda raderade filer





Relaterade artiklar


 • hur man installerar minne i en Compaq Armada E500
 • hur man kopplar datorer med en USB-kabel
 • hur man får stora bokstäverna bort av tangentbord
 • hur du uppdaterar enheter USB flash
 • hur du säkerhetskopierar data på en Sony Vaio
 • nackdelarna med mobila datorer
 • rensar en film från en CD
 • hur man använder en HP fingeravtrycksläsare
 • hur man spelar högtalarna via ett hörlursuttag på en bärbar dator
 • hur man installerar hårddiskar på Dells stationära datorer