Dator > hur du flyttar en stationär PC

 • hur du flyttar en stationär PC


 • Framgångsrikt flyttar en stationär dator kräver en uppmärksamhet på detaljer och noga beakta att ingen skada uppkommer under transport. Vissa datorer kan bestå av en skärm, mus, tangentbord och dator fall, medan andra system kan innehålla ytterligare perifera objekt som skrivare, webbkameror, UPS-system och datorutrustning synkronisering. Efter en steg-för-steg när du flyttar en stationär dator säkerställer en tillräckligt god nedmontering och återuppbyggnad på den nya platsen utan att äventyra några datorkomponenter.

  Du behöver:
  frakt lådor
  . Plastpåsar.
  Gummiband eller Slipsar Twist.
  Bubbelplast.
  Förpackning Jordnötter.
  Förpackningstejp.


  1.
  Gör en kopia av all viktig information, filer och program. Om möjligt, skapa en spegelbild av datasystemet som kan användas för att återställa datorn om det behövs. Du kan säkerhetskopiera dessa data på CD, via online lagringssystem eller via en ansluten lagringsenhet.
  2.
  Ta bort CD, DVD och andra hårddiskar från datorn och placera dem i ett externt fall för skydd under flytten. Ta laser patroner, band eller bläckpatroner från utskriftsenheter, och förvara dem separat.
  3.
  Stäng alla datorkomponenter. Stänga av alla anslutna enheter och välj din dator stängs rutin. När datorn är avstängd, slå av strömmen på alla enheter som fortfarande har aktiv effekt, till exempel din bildskärm.
  4.
  Skapa ett diagram på datorn pluggar på datorn. Placera färgad tejp eller etiketter på alla datorer kablar som kan användas för identifiering. Markera platsen för varje kabel på kontakten diagrammet.
  5.
  Koppla loss alla enheter från datorn basen, dra ut enheter från strömkällan. Försiktigt svepa kablar med en hopfällbar metod. Använd gummiband eller band för att fästa kablarna.
  6.
  Placera datorkomponenter på en stabil vagn och flytta dem en efter en till den nya platsen för rör sig i samma byggnad eller i hemmet. Om du inte har en vagn, bära varje objekt på ett sätt som skyddar de känsligaste delarna. Till exempel bära en bildskärm med skärmen mot din tröja. För tunga poster, bör flera personer flyttar enheten.
  7.
  Pack alla datorkomponenter i kraftig frakt lådor för längre rör sig. Köpa två boxar för varje objekt. Den första rutan bör ge 2 inches runt objektet och den andra rutan ska vara 3 inches större än den första rutan för att möjliggöra dubbel packning objektet. Säker varje låda med över-tätning varje söm med packning tejp. Täck varje objekt med en plastpåse och slå in den i bubbelplast säkras med tejp. Placera packning jordnötter i botten av första rutan, sedan lägga insvept objektet i rutan och fyll återstående utrymmet lådan med packning jordnötter. Tejpa lådan stängd. Upprepa processen men placerar den första rutan i den andra rutan för att ge ett dubbelt lager av skydd.
  8.
  Packa poster på den nya bostadsorten och återmontera systemet. Placera objekt i sina önskad plats och sätt sedan tillbaka alla kablar med diagrammet datorn kontakten. Anslut kraftkabel till ett jordat eluttag och slå på datorn för att säkerställa funktionalitet.

  Tips och varningar


 • Undvik att återanvända lådor sjöfart.
 • Dra ut pluggar och anslutningar dator noga för att undvika att skada kablarna.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du uppdaterar enheter USB flash

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar iBook minne
 • hur till vända på en CD-ROM-enhet i Windows XP Home Edition
 • hur man bränner bilder på en DVD-R
 • hur du installerar minne i en HP Pavilion ZV 6000
 • hur man ansluter en Toshiba Satellite till en skrivare via USB-porten
 • hur man byter ett moderkort Toshiba Satellite
 • hur man installerar minnesuppgraderingar
 • hur man fixar nycklarna på en HP laptop tangentbord
 • vad är AMD Turion 64 mobil teknik?
 • hur man ansluter en dator till en TV