Dator > Hur konvertera pseudo koder till flödesscheman

  • Hur konvertera pseudo koder till flödesscheman


  • Konvertera pseudo -nummer i ett flödesschema sker genom att varje rad i pseudo koder och avgöra om linjen representerar en åtgärd , process eller beslut . När detta är gjort kommer en programmerare börja skapa flödesschemat i färdiga eller fördefinierade symboler som används i planeringen branschen som illustrerar vad som sker under processen . Detta kan göras för hand eller med hjälp av särskilda flödesschema programvara
    1 .
    layout eller öppna filen med pseudokod . Ta en penna eller använda en teckenfärg som skiljer sig från den en pseudo -nummer i och skriva bredvid varje rad om det utgör en åtgärd , process eller beslut . Till exempel : " Åtgärd Radius " är en handling, " Beräkna yta " är en process och " Välj typ av form , " representerar ett beslut
    2
    Block av sektioner av den. . pseudo -nummer där besluten innehåller olika resultat som måste hålla ihop . Till exempel " Välj typ " är ett beslut och " Om torg , pris=$ 20 , " " Om cirkel , pris=$ 30, " och " Om triangel ,=priset $ 40 , " är resultatet av detta beslut. Fullständig märkning varje rad och avgränsar varje avsnitt tills du är klar .
    3 .
    Ta ut en annan pappersark eller öppna en ny fil i flödesschemat mjukvara du väljer . Titel toppen av flödesschema med ett lämpligt namn som " Bilforsaljning flödesschema , " beroende på din exakta situation .
    4 .
    rita en oval i det övre vänstra delen av sidan under titeln . Skriv ordet "Start " i den. Från och med den första raden i koden , lägga till en figur i flödesschemat att representera vilken typ av beteende som den representerar. Till exempel är en åtgärd oftast en rektangel , är en process ett parallellogram och ett beslut är en diamant som ligger på sin sida .
    5 .
    in olika former på flödesschemat som behövs . Skriv in varje form vad det står för , vilket kommer att förkortas fras liknande linje från pseudo -nummer som den representerar. Anslut varje form med riktningspilar .
    6 .
    Rita nedåt linjer för någon av de beslut som har mer än en möjlig följd . Använd rektanglar för att visa resultatet val . Rita pilar bort från resultatet lådor som leder till nästa lämpliga steg i flödesschemat .
    7 .
    Läs igenom flödesschemat långsamt när du är klar , kontrollera det för logisk och design . Korrigera eventuella fel du hittar .

    tips och varningar


  • Ibland pseudo -nummer kommer med olika avsnitt i "kommentarer " som bör uppmärksammas med specialiserade symboler som en " * ", en "/*," eller "**," beroende på programmeringsspråk som används . Kommentarerna kan också märkas " Kommentarer " inom pseudo -koder . Lägg till kommentarer från pseudo -koderna i flödesschemat med hjälp av en textruta eller helt enkelt genom att skriva i kommentarerna bredvid lämplig refererade åtgärden .
  • vissa pseudo -nummer är väldigt rörigt, oorganiserat och kan vara svårt att läsa . Detta kallas " Spaghetti code " av många programmerare . Om du inte lyckats med att nysta upp pseudo -koder genom analys och logik , begära en förklaring från författaren eller söka hjälp från en annan kollega .

Previous:nothing Next:hur man bygger ett exempel på en php sökning webbplats





Relaterade artiklar


  • hur man lär sig ActiveX programmering
  • hur man konfigurerar en USB-port med Visual Basic
  • hur man läser CPU-temperaturen med ett VB6 program
  • hur man kan felsöka ett Visual Basic-funktion
  • hur du skickar e-postbilagor i php
  • hur man kan få parametrar VBA fråga
  • hur man öppnar ett kärnkraftverk fil från Art Explosion
  • hur man ändrar den aktiva arbetsboken i VBA
  • Hur man redigerar en msi -fil
  • hur man kan fånga ett undantag i en statisk block i Java