Dator > hur man kan fånga ett undantag i en statisk block i Java

  • hur man kan fånga ett undantag i en statisk block i Java


  • En statisk block av programkod i programmeringsspråket Java används för att exekvera ett block med kod en gång under programkörning . När du utvecklar en Java- program som har en eller flera statiska kodblock , hantering runtime undantag för att identifiera källan till problemet som skapade felet kan hjälpa dig att lösa problemet som uppstått . Undantaget klass används i Java för att programmera åtgärder för ansökan om att få i händelse av oförutsedda fel som uppstår . En vanlig uppgift som uppstår för Java -programmerare är att fånga ett undantag i en statisk kodblock .
    1 .
    Öppna Java integrerad utvecklingsmiljö ( IDE ) och välj lämpligt menyalternativ för att skapa ett nytt Java- klass .
    2 .
    Skriv följande kod i klassen definition som skapar en statisk main-metod :

    public static void main ( String [ ] args ) {

    }

    Syftet med den huvudsakliga metoden är att skapa en statisk ingång för genomförandet av den klass att visa undantagshantering i en statisk kodblock .
    3 .
    Inleda Prova block av undantag lämna koden genom att förklara en matris definieras som av storlek fem . I Java startar array index på noll , så en max index av fyra resultat i en matris inledas med fem lägen . Skriv följande kod i mellan ingående och utgående parentes av de främsta metod som anges i Steg 2 :

    try {
    int myArray [ ]=new int [ 4] ,

    4 .
    Ange kod för att komma åt array definieras i steg 3 i ett läge som inte definieras . Denna kod kommer då att resultera i en Array Index Out of Bounds Exception kastas . Undantaget kommer att skrivas ut till DOS- konsolen och programmet kommer att tillåtas fortsätta . Skriv följande kod för att slutföra "Prova på" blocket och att definiera " Undantag " kodblock :

    System. out. println ( " Åtkomst del fem i arrayen , : " + a [ 5 ] ) ; }
    catch ( ArrayIndexOutOfBoundsException e) {
    System. out. println (" Array undantag kastas : " . + e ) ; }

    5

    Spara , kompilera och köra koden i din IDE . De särskilda menyalternativ att välja kommer att variera mellan Ides, men de flesta har en gemensam " Build and Run " eller motsvarande alternativ att välja . Exemplet kommer sedan ut till DOS- konsolen : " . Åtkomst del fem i arrayen , kastat array undantag " Programmet produktionen kommer att följa den fördefinierade meddelandet utgång med en stackspårning från samlingen undantag .


Previous:nothing Next:installation av Java Web för att starta ActiveX-kontrollen





Relaterade artiklar


  • JavaScript nätet tutorial
  • hur man hittar filer i asp
  • Systemkraven för Visual Studio 2008 Express
  • hur man använder perl för att söka en pdf doc
  • hur man använder en switch fall med intervall i C + +
  • roll underhåll av programvara
  • hur man använder en switch fall
  • vad gör variabler betyder ?
  • hur du matar in siffror i Visual Basic 2005
  • hur man öppnar en postuppsättning