Dator > hur man läser en xls -fil i php

 • hur man läser en xls -fil i php


 • PHP arbetar ofta med databaser och som sådan datafiler . Excel används ofta i kontor för att lagra tabeller av data . Men att göra de två tillsammans är en tuff uppgift . Excel -filer följer ett format för konfidentiella uppgifter som Microsoft och PHP är byggt av en stor grupp frivilliga . Så det finns inget inbyggt i PHP för att hjälpa till att läsa Excel-filer . Lyckligtvis har en öppen källkod tagit sig tid att lista ut hur man löser detta problem och skapat en bra lösning för läsning XLS (Excel ) filer i PHP .

  Du behöver :
  PHP Webbhotell
  . Microsoft Excel .

  Installera PHP Excel Reader


  1 .
  Gå till PHP Excel Reader hämtningsplatsen och hämta paket som kallas " php-excel -reader " ( se Resurser ) .
  2 .
  Packa upp den nedladdade filen genom att dubbelklicka på den .
  3 .
  Ladda upp fil kallade " excel_reader2. php " till din webbplats. Använd FTP eller ditt webbhotell är filuppladdning service att göra detta . Filen ska placeras i en mapp där dina PHP -skript kan hitta det . Du kan sätta in den i samma mapp som PHP-skript du vill läsa Excel-filer i , eller så kan du lägga den i en mapp som finns i " include sökvägen. " "Inkludera stig " är en uppsättning mappar där du kan lägga filer som din PHP-skript kommer alltid att kunna hitta , även om ditt manus är i en helt annan plats . Din webbplats kan ha en mapp som heter "includes" som finns i include sökvägen. Om den gör det , sätta " excel_reader2. php " där . Om den inte gör , lägga den i samma mapp som PHP -skript som du vill använda den .

  Läs en XLS -fil


  1 .
  Ladda upp en Excel- fil som ska användas som ett exempel . Skapa en enkel Excel -fil , och spara den som " example. xls " . Öppna filen och fyll i de tre första kolumnerna i den första raden med orden " kolumn 1 " , " kolumn 2 " och " kolumn 3 " . Sedan på den andra raden , fylla de tre första kolumnerna med texten " 1-1 " , " 2-1 " och " 3-1 " . Fyll sedan de tre första kolumnerna i den tredje raden med texten " 1-2 " , " 2-2 " och " 3-2 " .  Spara filen och ladda upp den till samma mapp där du laddade excel_reader2 . php .
  2 .
  Öppna din favorit texteditor och spara en text fil som heter " example. php " . Detta blir ditt PHP-skript för denna tutorial.
  3 .
  Skriv ditt PHP-skript för att öppna Excel- filen , läs tabell med data och sedan skriva ut data i användarens webbläsare . Använd denna kod för att göra det : ?
  $ xls=new Spreadsheet_Excel_Reader ( " example. xls " , false ) ; //öppna PHP Excel Reader och din Excel-fil  echo "
   " , //Skriv ut HTML som hjälper formatering 

  för ( $ r=1 ; $ r <= $ xls-> rowCount () ; $ r + + ) { //gå igenom varje
  rad
  för ( $ c=1 ; $ c <= $ xls-> colcount () ; $ c + + ) { //gå igenom varje kolumn

  echo $ xls-> Raw ( $ r , $ c ) . "" ; //visa data i cellen

  }

  echo " \ n "; //gör en ny rad i slutet av varje rad

  }

  echo "
  " ; //stäng HTML vi gjort tidigare

  Author 4
  Spara och ladda upp din PHP -fil till din webbplats. Om du kunde sätta PHP Excel Reader i include sökvägen , kan du sätta din PHP -fil vart du vill. Om inte, sätta din PHP -fil i samma mapp som PHP Excel Reader .
  5 .
  att kontrollera ditt arbete , besök exempel . php i webbläsaren . Du bör se tabell med data från din Excel-fil skrivs ut i webbläsaren .

  tips och varningar


 • Använd denna tutorial och den dokumentation på PHP Excel Reader webbplats som en bas för att göra mer komplicerat arbete med Excel-filer .

Previous:nothing Next:hur man använder ett rutnät i VB

Relaterade artiklar


 • hur man räkna antalet valda filer i Visual Basic
 • hur man skapar min egen dalbana hemsida för gratis
 • Hur konvertera timmar till sekunder i Java
 • en tutorial för att skapa en relationsdatabas att ett Java-program
 • hur man öppnar d3drm.dll
 • hur man gör spel med Visual Basic 2005
 • hur man byter en enda förekomst av söksträngen i php
 • hur öppna min LG2 filer
 • hur man skriver en pseudokod i Visual Basic
 • hur man gör en animerad sprite med Game Maker 7