Dator > Corsair minne grunderna

 • Corsair minne grunderna


 • En av de viktigaste, och ofta mest förbisedda, datorkomponenter är Random Access Memory (RAM) installerade i systemet. Corsair RAM ger en tillfällig arbetsplats mellan behandling hårdvara, såsom CPU, och permanent lagringsenheter, t. ex. hårddisk, till program och filer som skall lagras, läsa och manipulerade vid användning. Som en naturlig följd, innebär praktiskt taget varje process i datorn utför RAM på något sätt. På grund av detta är det viktigt att datoranvändare förstå den grundläggande verksamheten och terminologi som följer deras Corsair minne.

  Minne kanaler

  Den första specifikationen av intresse om Corsair minne är dess kanal konfiguration. Corsair minne är byggt för flera olika datorer konfigurationer. Moderna datasystem, med 2010, stöder antingen dubbel kanal eller trippel kanal minne. Corsair minne som stöder två kanaler kallas DDR-2-minne. Triple kanal Corsair minne kallas DDR-3 minne. Även i de flesta fall DDR minne är utbytbara, om det är installerat i kanal konfigurationer som inte matchar sin egen kommer det att återgå till enskild kanal operation som avsevärt kommer långsam dator effektivitet. Dessa kanaler, som de kallas, oberoende kommunikationsvägar mellan minne och andra komponenter inom datasystemet. Således är trippel kanal minne snabbare och effektivare än Dual Channel-minne. Men vid denna tid finns det bara en dator konfiguration som stöder Triple Channel minne, som är den Intel X58 Core i7 styrkrets.

  Minneskapacitet

  minneskapacitet, som också kallas storlek, av någon särskild pinne av Corsair minne är den maximala mängd data som denna modul kan hålla. Ju större minneskapacitet ju effektivare det är inom datorn. Det är viktigt att minne som finns installerat i systemet är alla av samma kapacitet. Memory med olika kapacitet kommer att tvinga någon dubbla eller tredubbla kanalkonfiguration till en enda kanal konfiguration. Det är också värt att notera att ju större totala kapacitet RAM inom ett datorsystem som de mindre operativsystemet har att använda hårddisken för att lagra information. På grund av detta kan installera Corsair-minne med större kapacitet avsevärt förbättra prestanda för en dator.

  Memory hastighet

  hastigheter på Corsair minne är en mätning i hertz av den hastighet med vilken minnet kan få bearbeta och data tillbaka under normal drift. Ju högre hastigheter av en Corsair minnesmodul den snabbare processorn och andra komponenter hårdvara kan utbyte av data mellan sig. Corsair minne kan också erhållas i ett överklockat tillstånd från fabriken för att få effektivitetsvinster ännu högre i din dator. Om Corsair minne av disparata hastigheter är installerad, då minnet kommer automatiskt att hastigheten på lägsta minnesmodulen.

  Minneslatens

  latency specifikation Corsair minne är ett mått på hur många klockcykler det tar att faktiskt erhålla, lagra, eller skicka någon särskild del av binära data. Dessa latenser uttrycks i en serie av fyra nummer som: 7-7-7-21 eller 8-8-8-24. De lägre numren är, desto mindre tid tar det att behandla någon särskild del av data till och från RAM. Den genomsnittliga datoranvändare bör inte sätta mycket värde i detta arv betyg, eftersom det ger endast mycket små prestandavinster som bara värdefulla i server-och företagsapplikationer.

  Värmeavledning

  Corsair memory konstruerad för high-end system producerar betydande mängder av omgivande värme. I ett försök att bekämpa detta problem Corsair har börjat utrusta sina minnesmoduler med viktiga sprida enheter som är kompatibla med det universella luftflöde system som utformats av dem. För att säkerställa korrekt hårdvara drift under en lång tid är det viktigt att den omgivande temperaturen i ditt fall är inte över de specifikationer som anges av Corsair. Om du tycker att detta är fallet bör du installera ett kylsystem som erbjuds av Corsair att säkerställa livslängden på din hårdvara.


Previous:hur du ansluter trådlöst hårdvara Next:hur man installerar enda tangent på laptop tangentbord hårdvara

Relaterade artiklar


 • hur man kopierar musik från en dator till ett PSP
 • Hur gör jag beständighetsprovningen hårdvara när man bygger en dator?
 • hur man byter en CPU multiplikatorn med en AMD-processor
 • hur man installerar enda tangent på laptop tangentbord hårdvara
 • hur man dödar webbläsare nedladdningar med javascript
 • hur du ansluter trådlöst hårdvara
 • GeForce 7600 GS jämfört med GeForce 6600 GT
 • diy hårddiskåterställning
 • Corsair minne grunderna
 • Var kan jag återvinna hårdvara?