Dator > vad är meningen med en CPU uttag?

 • vad är meningen med en CPU uttag?


 • Dator processorer och moderkort är differentierade i första hand av deras CPU uttag. Processorn uttag används för att definiera de kompatibilitet mellan olika typer av processarkitektur, även inom samma familj av processorer moderkort, för ändamål dator byggnad. Dessutom i många fall betecknar CPU uttag kylning överväganden som måste beaktas, och ibland de fysiska egenskaperna hos processorn och sockeln själv

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.

  Fysiska egenskaper

  Även om inte en absolut regel, är det CPU uttag ofta en hänvisning till antalet stift eller kontakterna på processorn i sig som gränssnitt processorn och moderkortet. Exempelvis Intels LGA och Socket 775 och Socket 1366 har 775 och 1366 stift respektive att ansluta processorn till moderkortet. Prefixet till CPU-sockeln, såsom LGA, hänvisar till huruvida stiften är på processorn eller moderkortet själv. När det gäller LGA, Land Grid Array, stiften är faktiskt på moderkortet, och små kontakter på CPU som vilar på dessa stift.

  storlek specifikationer

  Eftersom storleken på CPU socket är direkt proportionell mot antalet stift den besitter, tjänar CPU uttag som en grov uppskattning av det område där CPU-sockeln kommer att finnas. Även CPU processorer blir mindre, till exempel Intels 32 nm-teknik, bindväv uttag att ansluta processorer till resten av datorn kvar i standardiserade storlekar och därmed växa som antalet transistorer och anslutningar används av CPU växer.

  Kylning Överväganden

  CPU sockets inte bara definiera de specifikationer som underlättar kommunikationen mellan processorn och moderkortet, men också den fysiska avtryck på var CPU-sockeln är bosatt. Den förbearbetade montering terminaler för kylning lösningar såsom luft eller vattenkylning apparater är olika för varje CPU socket eftersom varje uttag har olika fysiska dimensioner och krav. Dessutom högpresterande uttag såsom Intels 1366, vilka har stor termisk effekt, ofta tar upp större delar av moderkortet för att möjliggöra större och mer komplexa Kylapparater som skall knytas till processorn. Kylningslösningar säljs ofta efter vad CPU socket de är förenliga med, och är sällan förenliga med icke-noterade uttag.

  CPU Kompatibilitet

  CPU Sockets stöder endast ett visst antal processorer. Även flera processorer kan konstrueras för dem, såsom Intel Socket LGA 775, som stött flera familjer av processorer från Celeron till Core 2 Quad, när maximal effektivitet i ett visst uttag nås kommer det att vara föråldrat för en nyare design. När man bygger datorer den första delen av hårdvara som väljs bör vara moderkort baserat på vilken CPU socket det har. Denna specifikation ensam dikterar vilka processorer stöds för det nya datasystem.

  LGA vs PGA

  De tre bokstäver prefix för varje CPU uttag, antingen LGA eller PGA, beskrivs de fysiska bindväv egenskaper mellan processorn och moderkortet. CPU socket nummer med prefixet LGA, eller Land Grid Array, är uttagen som innehåller kontaktstift att CPU vilar på. Det finns en liten metall kontakt på undersidan av processorn för varje stift i vägguttaget. PGA, även känd som pin grid array, är föregångaren till LGA CPU socket konfigurationer. Det vill säga, är bindväv stiften ansluts på undersidan av processorn. Var och en av dessa stift passar i en liten förbearbetade hål i CPU-kontakten på moderkortet som håller processorn stiften på plats.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Hur ansluter jag min dator till min TV via en trådlös router?

Relaterade artiklar


 • hur man återställer en Konica 9760 fax efter byte av tonerkassett
 • hur man gör MP3-skivor med mappar
 • nackdelarna med en plotter
 • Dell Latitude D600 information
 • hur man fylla på bläck i en Epson cx7450
 • hur man bygger en billig anpassad dator på nätet
 • hur man byter batterier i en Dell laptop
 • Hur du kopierar och redigerar filmer och spela in på en DVD
 • hur man återställer bios på en Sony Vaio
 • hur du uppdaterar video & ljudkortsdrivrutiner