Dator > hur man installerar en ny CPU på en dator

 • hur man installerar en ny CPU på en dator


 • Även datorer innehåller ett antal avancerade komponenter, kan de flesta av deras uppgraderingar ske hemma, ofta med precis de verktyg du har på hand. Byta en centralenhet --- också känd som en CPU, eller helt enkelt en processor --- är en vanlig uppgradering som i allmänhet kan utföras i 30 minuter eller mindre. Allt som krävs för att uppgradera datorns befintliga processorn är grundläggande skruvmejslar och dator termisk pasta, det senare för att se till att processorn inte överhettas

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Termisk pasta.
  Termisk pasta remover.
  Ren bomullstrasa.


  1.
  Stäng av datorn helt, sedan bort den. Se till att det inte finns någon kraft kvar i datorns komponenter genom att trycka på strömbrytaren igen efter att det har varit frånkopplad.
  2.
  Använd en Phillips-skruvmejsel för att ta bort skruvarna på baksidan av datorn så att hålla den vänstra sidopanelen på plats. Skjut tillbaka panelen och ta bort den, trycka på en release knappen på baksidan om det behövs.
  3.
  Placera datorn ärendet på dess högra sida, försiktigt så att inte släppa den medan du gör det. Leta reda på kylfläns och fläkt installeras över processorn, troligen strax ovanför mitten av moderkortet. Koppla ur fläkten från moderkortet.
  4.
  Kontrollera om en metall säkra bar går genom fläktens kylfläns. Om du ser en metall klipp som löper genom kylflänsen, skjut en platt skruvmejsel i skåran på stången och dra det ur pinne som man fäster.
  5.
  Ta bort skruvarna som håller fläkten och kylflänsen på plats, sedan försiktigt bort kylfläns och fläkt från datorn fall. Använd termisk pasta remover och en ren bomullstrasa för att avlägsna grå eller svart termisk pasta som kan ha fastnat i botten av kylflänsen och sedan ställa in enheten åt sidan.
  6.
  Lift låsspaken som håller processorn på plats, och ta bort processorn skydd om man är närvarande. Lyft försiktigt den aktuella CPU ur hållaren och ställ den åt sidan.
  7.
  Placera den nya processorn i sockeln och se till att den är korrekt i linje så att den går in i uttaget lätt. Byt ut processorn skydd om man är närvarande, då låser processorn ner med hjälp av låsspaken.
  8.
  Lägg en liten droppe termisk pasta i mitten av processorn, se till att pastan är i kontakt med processorns kärnor. Rada upp kylflänsen och fläkten med processorn och sänka den på plats, gunga den några gånger i varje riktning för att säkerställa att termisk pasta sprider jämnt mellan kylaren och processorn.
  9.
  Skruva kylflänsen på plats, pluggning fläkten på moderkortet där du tidigare unplugged det.
  10.
  tillbaka vänstra panelen och skruva dess fästskruvar tillbaka in återställa datorn fallet till sina upprätt läge och koppla in den och tryck sedan på strömbrytaren för att sätta på datorn.
  11.
  Press angiven tangent (t. ex. "F2" eller "Esc") att gå in BIOS-inställningen när den ursprungliga BIOS visas. Navigera till processorn information notering och se till att datorn känner igen den nya uppgraderingen och slå på funktioner som hyperthreading eller virtualisering stöd om de inte är påslagna. Tryck på "F10" eller någon annan som anges för att spara ändringarna och avsluta BIOS-inställningarna.
  12.
  Vänta medan datorn startar om igen. Låt BIOS att ladda normalt så att den kan starta ditt operativsystem.

  Tips och varningar


 • Läs dokumentationen som följde med datorn eller moderkortet för att ta reda på sockeltyp och modeller som stöds CPU i din dator.
 • hålla kontakt med en metall del av datorns fall eller bära en anti-statisk armband när du arbetar inuti datorn att hålla dig jordad och undvika oavsiktlig statisk urladdning, vilket kan skada datorns inre delar.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du överför data från en gammal hårddisk till en modern hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man ska värdera och köpa bagge
 • ominstallation av en CD-ROM-enhet
 • hur man använder Wi-Fi på Pantech 150
 • hur man installerar en ny CPU på en dator
 • hur man installerar RAID-hårddiskar
 • hur man ändrar från tyska till engelska på en HP Photosmart c4385
 • hur man avveckla en HP Pavilion ze
 • hur man bygger en dator enligt dina specifikationer
 • Lägga till en COM3 port på en dator
 • hur man skapar en systempartition