Dator > Hur du kopierar och redigerar filmer och spela in på en DVD

 • Hur du kopierar och redigerar filmer och spela in på en DVD


 • Om du har en videokamera, du troligtvis har en bunt band full av viktiga händelser familj. Men istället för att låta filmen att försämras och tyna bort, ska du importera innehållet i en videoredigerare och bränna materialet på en DVD. Detta förlänger livslängden på videon och gör det enkelt att dela händelser med andra familj och vänner

  Du behöver:. .
  Videoinspelningskort
  Videokamera.
  Firewire-kabel.
  RCA kamera kabel.
  Videoredigering.
  DVD-brännare.
  Tomma DVD.
  DVD-bränning.


  1.
  Anslut en kort video capture till datorn om du planerar att använda en analog videokamera. Det videoinspelningskort ansluts till datorn via en USB-förbindelse, och det ger RCA och koaxiala ingångar kabeln. Din analog videokamera använder RCA-anslutningar för att ansluta till datorn.
  2.
  Anslut FireWire-kabeln i den digitala videokameran (om du använder en sådan enhet), anslut sedan andra änden av kabeln i FireWire-port på datorn. En FireWire-port liknar en USB-port, utom ena änden är böjd och ett "Y"-ser symbolen trycks bredvid. Om du använder en analog kamera, anslut RCA-kabeln till "Line Out" port på kameran, anslut sedan tre RCA-kablarna i "Video In" portar på datorn.
  3.

  Starta videoredigeraren installerat på datorn (du kan använda iMovie Windows Movie Maker eller en tredje part produkt). Slå på videokameran och datorn känner av anslutningen.
  4.
  Välj "Fånga" och välja antingen firewire-anslutningen eller videoinspelningskort anslutning, beroende på vilken kamera du använder. Klicka på "Record" och videoredigeraren automatiskt import och registrerar innehåll från din videokamera. När du är klar med inspelningen klickar du på "Stop. "
  5.
  Dubbelklicka på den videofil som du fångat och den visas i videon skärmen på toppen av datorprogrammet. Välj ett "i" och "ut" varumärke där du vill ha ett särskilt videoklipp att starta och stoppa, dra den till din video tidslinjen. Upprepa denna process med alla de videoklipp som du vill använda för att skapa filmen.
  6.
  Välj "Redigera" följt av "Export". När exporten visas, titel videon väljer du en plats att spara filmen till och välja en video format (t. ex. . Mov,. Wmv,. Mpeg eller. Avi) och klicka på "OK". Videon tidslinje export till spara plats.
  7.
  Sätt den tomma DVD i DVD-brännaren och starta DVD-bränning programmet. Välj "Video DVD" som videoformat du vill skapa och klicka och dra den videofil som du skapat. När DVD-bränning Programmet skannar filen, verkar det i huvudsak visning inom ramen för programmet. Klicka på "Burn" och ditt hem filmen är placerad på en DVD.

  Tips och varningar


 • Medan du redigerar din video, se till att spara projektet ofta. Du vill inte ha datorn kraschar och förlorar alla dina hårt arbete.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du skannar ett dokument på en Mustek scanner

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ett ljudsystem på min dator
 • användningen av magneter i datorer
 • hur man återställer knappen bläckpatronen på en Lexmark X1150
 • hur man gör en mini-cd
 • hur man återställa administratörslösenordet på en Eee PC
 • hur man installerar en HP 2000c-skrivare med Windows 2000
 • hur man uppgraderar minnet i en port gt5432
 • hur du växlar till batteridrift på min laptop
 • hur du tar bort enheten från en Toshiba usb kapsling
 • hur du tar bort Exchange-postlådor