Dator > hur man byter en enhet till NTFS

 • hur man byter en enhet till NTFS


 • Ändra en dator hårddisk till New Technology File System (NTFS) format kan vara nödvändig av flera skäl. Om du köper en ny hårddisk med File Allocation Table (FAT)-format, kan den behöva omformatering att utnyttja dess fulla lagringskapacitet. Dessutom ger NTFS snabbare prestanda i nyare Microsoft Windows-operativsystem, samt ökad säkerhet. Det finns dock några saker att tänka innan du ändrar din hårddisk till NTFS. En Macintosh kan läsa, men inte skriva, till NTFS-enheter, dessutom, bland Microsofts operativsystem, bara Windows 2000 och senare har förmåga att läsa och skriva till NTFS-volymer. Du kan ändra enheten till NTFS genom att formatera den, vilket tar bort all information på disken, eller genom att konvertera enheten till NTFS

  Du behöver:.
  Microsoft Windows 2000 eller nyare

  <. h4> Ändra Drive by Formatering
  1.
  Skapa en säkerhetskopia av dina data. Formatera hårddisken för att formatera om den som en NTFS-enhet kommer att radera all information som lagrats på det. Säkerhetskopiera viktiga filer och program som du vill spara till en extern hårddisk eller optisk skiva.
  2.
  Sätt in installationsskivan för Windows. Sätt in skivan i datorn och starta om maskinen så att den kan starta från den optiska skivan. Om du ombeds att välja alternativet att starta från CD-eller DVD-ROM-enhet.
  3.
  Börja Windows Installer. Välj språk och inställningar tangentbord och klicka på "Nästa". Välj "Installera Windows" att gå vidare till nästa steg, som låter dig formatera enheten. Observera att om du installerar eller installerar om Windows är inget krav, men du måste använda installeraren att formatera hårddisken som NTFS.
  4.
  Välj "Anpassad. "Välj en anpassad installation av Windows, vilket kommer att visa en lista över enheter på datorn. Välj den enhet du vill formatera. Klicka därefter på" Drive-alternativ ".
  5.

  Klicka på "Format" för att automatiskt ändra hela formatet på disken till NTFS, vilket är standard filsystemet i Windows-versioner nyare än Windows 2000.
  6.
  Installerar om operativsystemet system. När enheten är formaterad som NTFS, kan du installera valfritt operativsystem du vill, så länge det är Windows 2000 eller nyare, som i tidigare versioner inte stöder NTFS.

  Ändra Drive genom att omvandla


  1.
  Klicka på Start-menyn och välj "Alla program". Under "Tillbehör", välj "Kommandotolken". Om du blir tillfrågad skriver du administratörslösenordet och klicka på "OK".
  2
  Skriv följande i Kommandotolken:.

  Convert enhetsbeteckning: /fs: ntfs

  Byt enhetsbeteckning med bokstaven namnet på den enhet du vill konvertera. Den /fs: ntfs kommando instruerar datorn att konvertera filsystemet till New Technology File System. Till exempel, om den enhet du vill konvertera är din huvudsakliga C:, skulle kommandot ska skrivas som följer:

  convert C: /fs: ntfs

  Använda " konvertera "i Kommandotolken snarare än formatering stegen ovan kan du hålla alla dina filer och dokument på plats utan att behöva ta bort allt.
  3.
  Tryck på" Enter " Starta sedan om datorn. Om du använde "omvandla" kommandot på den enhet som innehåller Windows systemfiler, måste du starta om datorn för konvertering processen till slut.

  tips och varningar


 • Microsoft konstaterar att en enhet som konverteras till NTFS med lite ledigt diskutrymme kan inte framgångsrikt konvertera. Om ett fel visas på skärmen, bort några filer från hårddisken till att frigöra utrymme, försök sedan på "Konvertera" kommandot igen.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Lägga till en PC-kortplats

Relaterade artiklar


 • instruktioner om hur man bygger en pc
 • hur man använder en flash-enhet i Windows Vista
 • hur man byter en trasig LCD-skärm på en bärbar dator
 • hur man använder en bärbar dator och en mobiltelefon för tillgång till Internet
 • hur man installerar minnesuppgraderingar
 • Hur du tar isär en LCD
 • top stationär PC tillverkare
 • sätta en begagnad hårddisk till en ny dator
 • hur man rengör tangentbordet på en PC
 • hur man installerar en HP PSC 750 skrivare