Dator > sätta en begagnad hårddisk till en ny dator

 • sätta en begagnad hårddisk till en ny dator


 • När du köper en ny dator, finns det ingen anledning att skrota all hårdvara från den gamla. Det är fortfarande möjligt att använda gamla enheter, t. ex. CD /DVD-enheter och hårddiskar. Ta bort en äldre hårddisk och installera det på din nya dator kan ge dig mer lagringsutrymme och spara pengar för att köpa en ny andra hårddisk. Du behöver bara ta bort hårddisken och anslutningssladdarna från den gamla datorn

  Du behöver:. .
  Gamla hårddisk
  Bandkabel.
  Strömkabel.
  Stjärnskruvmejsel.
  Driver installations-CD.
  Tillgång till Internet.


  1.
  Stäng av nytt datasystem. Dra ur nätsladden och alla kablar. Ta bort skruvarna från baksidan av datorns hölje.
  2.
  Skjut upp fallet, titta sedan mot framsidan för den aktuella hårddisken. Skjut den gamla hårddisken i den sekundära facket, direkt under den aktuella enheten.
  3.
  Titta på din kabel band. Den har tre anslutningar, en i varje ände av kabeln och en i mitten. Den mellersta anslutningen porten används när man skapar en "slav-enhet. " En slav enhet är hårddisken som inte innehåller operativsystemet, vilket är vad du installerar i detta fall. Sätt i mitten anslutningsport i kabeln band kontakten på baksidan av din gamla hårddisk.
  4.
  Kontrollera för att se var din nuvarande hårddisk kabel band ansluts till moderkortet. Det finns en öppning för en annan koppling. Anslut en av de lediga ändarna av de gamla bandkabeln här.
  5.
  Anslut strömkabeln till baksidan av den gamla hårddisken, och sedan sätta den andra änden i moderkortet direkt bredvid den aktuella enhetens nätsladd.
  6.

  Lägg ner datorn. Dra åt skruvarna och sätt tillbaka kablarna. Ström på systemet.
  7.
  Infogar Driver installations-CD för den gamla hårddisken och följer korta uppsättning instruktionerna för att installera drivrutinerna. Men om den gamla hårddisken kom förinstallerat på datorn, kanske du inte har en cd installation av drivrutiner. Om inte, öppna en webbläsare och navigera till den gamla hårddiskens tillverkarens webbplats. Välj "Support" och välj "Driver Downloads". Välj din hårddisk modell och vilket operativsystem du kör. Ladda ner drivrutinen, dubbelklicka sedan på den hämtade filen för att starta installationsguiden. Följ instruktionerna för att installera drivrutinerna. Du kan nu börja använda den gamla hårddisken på den nya datorn.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:felsökning av en scanner Lexmark skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en dator till Internet via en mobiltelefon
 • hur man sätter musik på ett minneskort till en mobiltelefon
 • hur man byter mobil DVD-enheter
 • information om mobil teknik
 • Hur får jag mitt Bluetooth för att ansluta till min mobiltelefon med Windows Vista?
 • hur man ändrar SDRAM latens
 • hur man använder en bärbar dator och en mobiltelefon för tillgång till Internet
 • hur man använder Aspire One med bredband mobilt
 • Hur konvertera en mp3 till cd-format på nero
 • hur man skär en metall pc fall